Årets Tjener er fra Restaurant Moment, mens Årets Kok findes på God Smag i Hellerup.
I denne uge blev finalen i Årets Kok og Årets Tjener afviklet i MCH Messecenter Herning. Vinder af Årets Kok blev Marc Foged Stockmarr fra Restaurant God Smag i Hellerup nord for København, og dermed fik han endelig opfyldt drømmen, efter at han tidligere har måtte nøjes med en andenplads.
Foruden en kendt dessertopgave, skulle finalisterne kreere en varm forret med shiitake-svampe samt en hovedret med kam, skank og svær af Bertels-gris. I desserten skulle indgå æg, kardemomme og æbler.
Konkurrencen løb over seks timer, og Marc Foged Stockmarrs præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet med blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.
Andenpladsen gik til Bjarke Jeppesen fra Domestic, mens Tommy Jespersen fra Gastroca vandt bronze.
Årets Tjener er fra Jylland
Samtidig med Årets Kok dystede fem af landets dygtigste tjenere om titlen som Årets Tjener. Her lykkedes det Mathias Breinholt fra Restaurant Moment på Djursland at vinde guld. Sølvmedaljen gik til Kristine Slott Olsen fra Restaurant Formel B, mens Dennis Blok fra Molskroen vandt bronze.
Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i at sable champagne og lave Bloody Marys.
Begge konkurrencer var certificeret med Det Økologiske Sølvmærke, da 76 procent af det samlede måltid – inklusive vine – var økologisk.
Det er Horesta og 3F, der står bag de to konkurrencer, og vinderne modtager foruden trofæ en check på 40.000 kr.