De store hotelkæder sætter speed på bæredygtighed i disse år – også når det kommer til gastronomi.
Uddrag af artikel fra Møde & Eventmagasinet nr. 2, 2022
Af Mikkel Bækgaard
Vil man for alvor sætte gang i et både bæredygtigt og grønt køkken, kan man lige så godt løfte i flok. For når man arbejder sammen og sætter en fælles strategi for grønne initiativer, indkøb og mindre madspild, kan man for alvor gøre en forskel – langt mere, end hvis hvert enkelt køkken skal gøre det selv.
Sådan lyder meldingen fra to af Danmarks hotelkæder, når det kommer til at rykke gastronomien i en mere grøn og bæredygtig retning. Således har man både hos landets største hotelkæde Scandic med 30 hoteller og hos Sinatur med seks hoteller en klar strategi for at udvikle mere klimavenlige måltider og mere en grøn gastronomisk profil.
Således har man i begge kæder skabt initiativer, strategier og indsatser på tværs af de enkelte hoteller for dermed at opnå en betydelig effekt med et tydeligt reduceret klimaaftryk til følge.
Hotelkæder har et stort ansvar
Både hos Scandic og Sinatur er meldingen, at man ved at løfte i flok og lave indsatser i hele kæden for alvor kan gøre en forskel – også uden at det går ud over den gastronomiske kvalitet og kundernes tilfredshed.
For som stor hotelkæde har man et stort ansvar, lyder det fra Karsten Nielsen, F&B Direktør for Scandic Danmark:
“Som Danmarks største hotelkæde har vi et ansvar for at være så bæredygtige som muligt. Det har vi, fordi vi virkelig kan gøre en forskel. Bæredygtighed ligger dybt i vores DNA og har gjort det i mange år – lige fra at vi var blandt de første til at sætte fokus på at genbruge håndklæder og lignende, til at vi i dag er den eneste svanemærkede hotelkæde i landet og samtidig har et stærkt fokus på en grøn profil i vores køkkener. Vi skal hele tiden flytte os og være ambitiøse, ellers kører vi fast i fortidens resultater.”
Hos Sinatur har man de sidste ti år blandt andet arbejdet hårdt for, at råvarer så vidt muligt skal være danske og meget gerne komme fra hotellernes egne nærområder.
“Vi har ændret meget i vores råvarefordeling, hvilket også kan ses på tallerkenerne, når vi bruger lokale råvarer fra sæsonerne,” lyder det fra Kirsten Secher Villumsen, som er hoteldirektør hos Sinaturs Hotel Skarrildhus, og som har været med til at udvikle Sinatur-kædens strategispor for mad.