Charlottehaven i København er i fuld gang med en grøn omstilling og har netop fået det økologiske spisemærke i bronze.
Møde- og konferencestedet Charlottehaven i København er godt på vej med den grønne omstilling, og som et led i den proces har Charlottehaven nu fået det økologiske spisemærke i bronze i hus.
”Vi har taget nogle vigtige beslutninger i arbejdet med grøn omstilling, og modtagelsen af det økologiske spisemærke markerer, at vi er godt på vej. Vi serverer mellem 30 til 60 procent økologi i vores restaurant, og vores ambition er at opnå sølvmærket (60-90 procent) i starten af 2023,” siger Lars Pontoppidan, direktør i Charlottehaven.
”Vores team er ambitiøst og er allerede i gang med nye aftaler og producenter, som lever op til vores ønske om en øget andel økologi,” siger han.
Størstedelen af Charlottehavens grøntsager, mejeriprodukter og korn er økologiske og drikkekortet indeholder både økologisk kaffe, vin, saft og øl.
”Vi får fx vores grove grøntsager såsom jordskokker, rødbeder, kartofler fra Sørisgaard, som driver økologisk produktion med vindmøllestrøm, og vores fritgående kyllinger er fra Rokkedahl-familien i det nordjyske, som har fokus på dyrevelfærd, bæredygtig drift og høj kødkvalitet. Desuden sender vi cirka 130.000 kopper kaffe over disken om året, og også her har vi prioriteret en økologisk kaffe fra Lavazza, som både er økologisk, BIO-certificeret og 100 procent Rainforest Alliance-certificeret,” siger Lars Pontoppidan.