Ny elevrestaurant på Nyborg Strand sætter både elever og bæredygtighed i centrum.
Den 5. maj 2022 åbner ”Elev-restauranten” på hotel og konferencecenter Nyborg Strand. Restauranten drives primært af hotellets elever og skal give eleverne et nyt perspektiv på deres uddannelse og den fremtid, der venter dem som udlærte.
Samtidig skal restauranten være med til at positionere Nyborg Strand som en attraktiv arbejds- og læreplads.
”Elev-restauranten bliver elevernes kreative legeplads, hvor de kan udfolde sig og tænke nyt og kreativt, samtidig med at de får mulighed for at finpudse klassiske køkkenteknikker og praktisk tjenerhåndværk,” siger restaurantchef Rasmus Andersen.
I restauranten, som åbner i den nuværende ”Restaurant Stranden”, er der mulighed for at bestille menuer á 2-6 retter, hvoraf den ene ret tager afsæt i klassisk tjenerhåndværk, fx tranchering, tatar eller lignende, som typisk vil blive udført ved bordene.
En af Fyns største lærepladser
Nyborg Strand er blandt Fyns største lærepladser inden for kokke- og tjenerområdet, og hotellet har derfor et stort ønske om at give eleverne den bedst mulige uddannelse og klæde dem på til at kunne indgå i et professionelt team efter endt uddannelse.
Eleverne får ansvaret for alle processer og arbejdsopgaver, der er forbundet med at drive en bæredygtig restaurant – lige fra udviklingen af retter og tilpassede vinmenuer til indkøb og økonomi.
”For at inspirere vores elever til kontinuerligt at tænke nyt og bæredygtigt, arrangerer vi løbende elevture med forskellige relevante temaer, lige som vi ofte går på opdagelse i naturen omkring os for at udforske de mange gode råvarer, som kan tilføje det ekstra til vores menukort,” fortæller køkkenchef Tina M. Madsen.
Se mere om møder og konference på Nyborg Strand