”Fokus øges, og man husker bedre, når ydre forstyrrelser snittes bort. Hvorfor tage væk og holde møde, hvis man ikke får en uforglemmelig oplevelse ud af det?”
Direktør på Vejrø, Jens Ole Ambjerg og hans medarbejdere elsker roen, havet, ild i pejsene og ikke mindst synet af mødedeltagernes sænkede skuldre og begejstrede blikke, når kufferterne bæres i land fra den lille færge. Gæsterne træder nu ind i en omsorgsfuld tidslomme, hvor alt bliver meget enkelt, meget smukt og dejligt overskueligt.
Den følelse fås ikke online
”Øens bæredygtige natur føles i sig selv som en omsorg sammen med den ro, som præger hele stedet her. Ægte nærvær er bedre end et stykke chokolade på hovedpuden. Dopaminen stiger, og i sidste ende bliver udbyttet af et møde langt bedre, når du mærker, at både mennesker og natur tager sig godt af dig,” siger Jens Ole Ambjerg. Han har en stor forkærlighed for målbare tiltag. For eksempel ved han fra eksperimenter som lektor på UCL, at indlæringen mere end fordobles, hvis folk lægger mobilen væk under et foredrag.
”Omsorg er meningsfuldt. Der er nogen, der har tænkt på dig. Vi mennesker er skabt til at fungere ude i naturen og ikke i firkantede, hvide rum.”
Gastronomien er i højsædet
Køer og får går omkring på markerne side om side med vilde harer, råvildt og fasaner. Øen har sin egen bestand af økologiske svin, og kokkene henter frugt og grønt fra egen avl, kort før det spises. Der serveres hjemmelavet brombær-gin, mjød, cider, æblebrændevin, honning og meget mere, som også kan købes i den lille gårdbutik. Gæsterne kan roligt føle sig hjemme, og man må gerne plukke og smage på varerne i drivhuset.
Vejrø laver gerne små sessions, hvor man kan opleve energicenteret og få fortalt, hvordan vindmøllen sammen med solceller skaber 80% af øens energi. ”Vi er indiskutabelt blandt dem, der er længst fremme med grøn omstilling,” siger Jens Ole Ambjerg.
Nemt at sejle over
Værelserne på Vejrø er hyggeligt indrettet og med gode senge. Der er pejse i alle fællesrum, og samtlige mødelokaler har havudsigt. Skibene afgår fra det sydvestlige Sjælland (Kragenæs) og tager ca. 25 minutter. Kaptajnen fortæller gerne om øen undervejs. Vejrø har sin egen landingsbane for mindre fly og helikopter. Den typiske mødegruppe består af 20 – 40 deltagere. Men der er plads op til 68 personer.
Se mere på vejroe.dk