Jørgensens Hotel i Horsens får Det Økologiske Spisemærke i bronze.
Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret økologimærke, der uddeler guld-, sølv- og bronzemærker til spisesteder, der yder en særlig indsats i forhold til at anvende økologiske råvarer.
Bronzemærket indikerer, at økologi udgør 30-60 procent af det samlede madindkøb til spisestedet. Dette krav lever Jørgensens Hotel og hotellets Restaurant Eydes fuldt op til med deres senest afleverede økologiregnskab.
”Vi vil gerne vise vores gæster, at vi træffer bevidste, ansvarlige valg omkring, hvordan vi driver vores forretning til gavn for naturen og for vores gæsters sundhed,” siger hoteldirektør Kari Brandsgård (til venstre på foto, red.).
Hotellet har det seneste år arbejdet fokuseret på, at en sund madkultur bliver en naturlig del af hotellet restaurant, café og vinbar. Jørgensens Hotels fokus på økologi understøtter hotellets arbejde med at skabe en grøn profil, hvor der er særlig fokus på bæredygtighed, bedre dyrevelfærd, plads til natur, omtanke for miljøet og en helhedstankegang fra jord til bord.
”Vi arbejder dagligt ud fra en tanke om bæredygtighed, og det indebærer blandt andet, at vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå unødvendig import af råvarer langvejs fra,” siger Kari Brandsgård.
(Foto: Jakob Brandt, Økologisk Nu)