Peter Lieps Hus i Dyrehaven ved København har fået nye forpagtere og er blevet renoveret.
Det mere end 100 år gamle traktørsted Peter Lieps Hus i Dyrehaven har fået nyt liv. Huset er blevet renoveret fra gulv til loft og står nu med friske, lyse lokaler, nye møbler og et helt nyt team i køkkenet og i restauranten.
”Vi har arbejdet hårdt siden i vinters på at bringe huset op til en stand, så alt står skarpt og flot og med en menu, som afspejler stedet vi ligger,” siger Stig Thorsteinsson, som er daglig leder af Peter Lieps.
Det er restaurantvirksomheden Madkastellet, der har overtaget Peter Lieps Hus. Madkastellet driver blandt andet også de anmelderroste Brede Spisehus og Restaurant Mark og 12 andre restauranter i Københavnsområdet.
Gennem sommeren har de nye forpagtere fået de sidste ting til at falde på plads i huset, og restauranten er nu klar til både frokost- og aftengæster. Samtidig er husets andre lokaler til konference- og festbrug også blevet opgraderet, så de fx kan lægge plads til møder og konferencer.
Havestuen, som ligger i forlængelse af selve hovedhuset, vil også være en del af konference- og selskabslokalerne men vil desuden være ramme om langbordsmiddage, grillaftener, juletræssalg og andre særarrangementer.
Menuen på Peter Lieps har stadig forbindelse til det traditionsrige, danske krokøkken. Men den er blevet afpudset og opgraderet, så maden nu er helt moderne og ikke mindst har stærke referencer til omgivelserne omkring huset: skoven og havet tæt på.
Derfor finder man blandt andet tatar af hjort, ”hønsesalat” på fasan og friske fiskeretter samt masser af svampe, urter og eksempelvis hjemmelavede pølser fra hjortene i Dyrehaven.