Artikelarkiv for Møde & Eventmagasinet (tidligere MØDERPLUS+)

Vi bringer her hele eller dele af særligt relevante artikler, som vi i tidens løb har bragt i Møde & Eventmagasinet.


04-11-2016
Mit bedste møde

10-dobbelt verdensmester og OL-sølvvinder i kanoroning Arne Nielsson og multi-iværksætteren Brian Nielsson holder begge meget af at sætte vanerne ud af spil og lade nysgerrigheden, viljen, disciplinen og indsigten komme til. Det kommer du til at høre meget mere om på et kommende MødeMekka og til Møde & Eventmessen i marts.

>>Læs mere
04-11-2016
Ny-klassiske toner på mødebuffeten

På Odense Congress Center valgte man efter sommerferien at vinke farvel til den traditionelle frokostbuffet. I stedet fokuserer køkkenet nu på velkendte klassikere tilsat et moderne tvist, og det er noget, som gæsterne har taget god imod.

>>Læs mere
30-09-2016
Ny event for mødebookere i Øresundsregionen

”Meeting Live 2016 - Øresund” er navnet på det spændende arrangement, som Kursuslex i samarbejde med svenske Compro Möten ” Event afholder fredag d. 7. oktober i Malmø.

>>Læs mere
30-09-2016
Mødelokalet gentænkt – et oplevelses- og læringsrum

Det er mandag morgen. Der er røre på gangen. Kurset skal til at begynde, men stik imod det sædvanlige foregår opstarten ikke i lokale 2A (klassisk opstilling, fuld mødepakke, udluftning i første og tredje pause), men i foyeren. Hvad er nu det, og hvad skal vi gøre af os selv?

>>Læs mere
19-08-2016
Kamp om opmærksomhed

Nyhedsbreve fra hoteller og konferencecentre bliver stort set læst – men langt fra hver gang og ofte ikke særlig grundigt. Mange foretrækker selv at finde den information, de har brug for, på nettet.

>>Læs mere
19-08-2016
Legende møder ER bare bedre

Det er nu videnskabeligt dokumenteret, at sjove møder giver bedre resultater end kedelige…

>>Læs mere
06-06-2016
Bryd spise-mønstrene!

Der er behov for at ændre den gængse konferencemiddag og tænke nyt, mener Rasmus Bo Bojesen, der her giver 10 gode råd til mødeplanlæggeren om forberedelsen af – for mange dagens højdepunkt -måltidet.

>>Læs mere
06-06-2016
Wining & Dining i Tivoli

Når det kommer til festmad, er Nimb Event leveringsdygtige til selv de helt store arrangementer med flere tusinde deltagere. I øvrigt er der mange nyheder i Tivoli i år, bl.a. brødrene Prices ”diner”.

>>Læs mere
07-04-2016
Chili Claus bedste møde

-Det var et sats. Jeg anede ikke, om der ville komme nogen. Men det gjorde der. Det allerbedste for mig var, at jeg fik ansigter på nogle af de mennesker, der stod bag de mange ’likes’ på Facebook, fortæller entertainer og foredragsholder Chili Klaus.

>>Læs mere
07-04-2016
Tidens tekniske tendenser

Mødeteknologien er midt i en rivende udvikling. Møde & Eventmagasinet har talt med Frank Gooding fra ProShop Europe, der er i daglig berøring med udfordringerne i mødeteknik. Han ser tre klare tendenser i tiden.

>>Læs mere
11-03-2016
"De bliver så glade"

Jenny A. í Heiðunumer certificeret Meetovator på Hotel Føroyar i Torshavn og går direkte til biddet i sine forberedelses-samtaler med kunderne, når der skal planlægges. Hun er vild med at hjælpe dem til at få bedre møder og events. Det er de også.

>>Læs mere
11-03-2016
Få de introverte med på møderne

Hele 30-50 pct. af befolkningen er introverte personer, men alligevel tilgodeser indholdet og forløbet på større møder eller konferencer sjældent deres forudsætninger for læring og socialisering.

>>Læs mere
09-11-2015
Udland: Slovenien, en lille perle

Det er nok ikke lige den destination, man har gået og tænkt på de sidste mange år. Men der er ingen tvivl om, at den nordligste del af eks-Jugoslavien kan blive et trækplaster for især aktive og eksklusive mødegrupper.

>>Læs mere
09-11-2015
Er der Wi-Fi nok til dine gæster?

Event app markedet forventes at stige kraftigt i 2016, men inden du investerer i en app til din næste event, er det vigtigt at vurdere, om netværket på eventstedet er kraftigt nok til at håndtere dine gæsters brug af app’en. Det kan være sin sag at finde ud af, så i denne udgave af Tech-klummen kigger vi på nogle redskaber til at vurdere, om det er tilfældet.

>>Læs mere
01-10-2015
Hvad betyder CSR-kravene i statsaftalerne?

I statens aftaler med hoteller og konferencecentre er miljøkrav en forudsætning for at blive lukket ind i det pæne selskab. Spørgsmålet er dog, om de statslige institutioner (og de ikke-statslige) vælger mødesteder på basis af den grønne profil, eller om andre faktorer også spiller ind? 

>>Læs mere
01-10-2015
Eventbranchen samler sig

Eventbranchen er i hastig vækst, og det er forståeligt, for et budskab, der konverteres fra en tale til en oplevelse, virker meget bedre. Kort sagt, kommunikation som oplevelser i stedet for oplæg fra talerstolen er stærkere og huskes langt bedre.

>>Læs mere
03-09-2015
Kulturarven åben for møder og events

En lang række af de kongelige slotte og haver inviterer møde- og festplanlæggere indenfor til at holde arrangementer af enhver art og lade deres deltagere og gæster nyde godt af de helt specielle rammer, som denne del af den danske kulturskat byder på.

>>Læs mere
03-09-2015
"Passioneret og innovativ godsejer"

…sådan beskriver Birgitte Dinesen fra Kragerup Gods sig selv. Hun tilføjer: -Struktur er dog ikke min spidskompetence! Det var i øvrigt gårdbutikken, der skabte ”det nye liv” på godset.

>>Læs mere
20-05-2015
LEGO’s seriøse leg

Særtillæg til dette nummer om læring.

>>Læs mere
20-05-2015
BEDRE MØDEKULTUR MED MINDFULNESS

Du kender måske følelsen af at være træt og uoplagt til et møde. Du oplever dig måske en smule hægtet af eller at dine tanker er et andet sted. Læs her om de mange forhold, der påvirker mødekulturen, og få ideer og værktøjer til at ændre den.

>>Læs mere
28-04-2015
2015 kan blive et beacon-år

Har du hørt om beacons? Små lavenergisendere på størrelse med en valnøddeskal, som kan kommunikere med de fleste moderne smartphones og tablets.

>>Læs mere
28-04-2015
Omringet af kendisser og rødvin

Kloge ord, høj musik og middag ude i byen. Præcis hvad der blev sagt, husker Thomas Skov Gaardsvig ikke. Erindringen fra hans bedste møde som ung studerende tilbage i 2008 kan samles i én sætning: -Jeg var starstruck!

>>Læs mere
11-02-2015
Profilen: På vej mod 10 hoteller

Dorte og Jan Milling er mere end almindeligt flittige – og modige, for helt uden kendskab til hotelbranchen købte de Hotel Ansgar i Odense. Nu har de fem hoteller, men har planer om ti.

>>Læs mere
11-02-2015
Mit bedste møde: Suzanne Bjerrehuus

Det var et himmerige af økonomisk, kulturel og samfundsvidenskabelig udveksling. I en hel uge kunne man shoppe rundt mellem foredrag og workshops, fortæller jurist, forfatter og foredragsholder Suzanne Bjerrehuus, som i 1990 deltog i det årlige World Economic Forum i Davos i Schweiz. Især én workshop skilte sig ud...

>>Læs mere
31-10-2014
"Vi skulle alle sammen smide tøjet"

Hvis man lurede gennem hækken ved en villa i Klampenborg en højlys dag i 1996, ville man have set skuespiller Niels Olsen og 8-9 af hans kolleger smide tøjet og kravle ind i et indiansk svedetelt. Ikke uden grund naturligvis. Hele eventen var sat i værk og styret af en såkaldt shaman med forstand på indianske ritualer, udrensning og svedehytter. Seancen havde til formål at forberede skuespillerne på at indleve sig i svedehytte-scenen i 70’er kollektivet under optagelserne til filmen ”Det store flip”.

>>Læs mere
31-10-2014
Fremtidsforskeren: Vores digitale liv øger behovet for at mødes

Fremtidens mødedeltagere stiller større krav til autentiske oplevelser, overraskelser og kvalitet. Når de endelig bruger tid på at mødes fysisk, skal der være et andet udbytte end ved mobil- og onlinekontakt. Fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen sætter fokus på fremtidens møder.

>>Læs mere
25-09-2014
"Nu går det fremad igen"

…men der stilles større krav til indhold og effektivitet end før krisen. Og så skal mødestedet være ordentligt vedligeholdt, hvis man vil have Arla Foods som kunde.

>>Læs mere
25-09-2014
Fokus på utraditionelle Aarhus

Det er lidt ligesom med frøerne; hop, siger det, og så springer én nede fra rækken op foran og bliver fører-frø for flokken. Sådan er det med Aarhus i disse år. Både på erhvervsfronten, i kulturlivet og på hotel- og turismeområdet bringer udviklingen i Aarhus byen helt frem i første division blandt Danmarks møde-, konference- og eventdestinationer.

>>Læs mere
25-09-2014
Nyt samarbejde gør mødebooking nemmere

Danmarks største og bedste bookingsite for møder og konferencer. Det er resultatet af nyt samarbejde mellem Kursuslex og it-virksomheden Info-Connect.

>>Læs mere
18-08-2014
Lise Rønne: -Jeg hader at stå foran en stor forsamling

Lise Rønnes bedste møde hører til i kategorien ”once in a lifetime”. Der lå en lang række castings forud for drømmetjansen som værtinde for det internationale Melodi Grand Prix 2014. Lise havde nær opgivet håbet, da beslutningen efter fleremåneders venten endelig kunne offentliggøres. I en hel uge måtte hun gå rundt med mundkurv på for ikke at afsløre, at hun var udvalgt til det store ansvar sammen med skuespiller Pilou Asbæk og tv-vært Nikolaj Koppel.

>>Læs mere
18-08-2014
Giv deltagerne ordet hvert 5. minut på online møder

Hvis I gerne vil have engagerende og effektive online møder, og har styr på teknikken, handler det i al sin enkelthed om at planlægge mødet som en vekselvirkning mellem envejskommunikation og aktiviteter, hvor deltagerne interagerer.

>>Læs mere
19-05-2014
Skærpede krav: Kreativitet, teknologi, involvering og tid

Strammere budgetter stiller stadigt større krav til kreativiteten, og den teknologiske udvikling skal der konstant holdes øje med. Men også kundernes mere knappe tid til at være væk fra kontoret er en vigtig faktor i mødeplanlægningen for Event Manager Tina Noer, Nordea Markets.

>>Læs mere
19-05-2014
Lys, luft og fleksible løsninger

STAY Copenhagen blev kåret for at have de bedste mødelokaler i Danmark. Lokalerne er i virkeligheden store hotellejligheder – og skiller sig netop derfor ud fra mængden. Nyt stort konference-center tilføjes næste år.

>>Læs mere
19-05-2014
Kan man måle service?

Dansk turisme skal være ”kvalitetsturisme”, hedder det i regeringens vækstplan for dansk turisme 2014. Det gælder også erhvervsturismen, dvs. møder, konferencer og kongresser i Danmark. Regeringen ønsker, at de udenlandske turister og mødedeltagere, der kommer til landet,får ”value for money” i form af bedre service og højere kvalitet. Også Horesta er gået aktivt ind i kampen om at hæve serviceniveauet i Danmark og har sammen med blandt andre Wonderful Copenhagen og Copenhagen Business School initieret projektet NICE - New Innovative Customer Experiences. Projektets målsætning er, at den danske serviceoplevelse skal ramme gæsterne i hjertet og sætte sig fast i hukommelsen.

>>Læs mere
01-05-2014
Styr din oplægsholder

Du har inviteret en klog person til at holde et oplæg på dit møde eller seminar. Du overlader hende venligt rampelyset og forsvinder ned blandt publikum. Det er en dårlig ide. Bliv fremme og facilitér oplægsholderen og deltagerne – ellers kan det gå grueligt galt.

>>Læs mere
01-05-2014
Luksus ok igen - men på den nye måde ...

Overflod og overforbrug er stadig dårlig stil. Luksus skal give mening! Vi er blevet nøjsomme og kvalitetsbevidste. Ansvarlighed og solidaritet er vores nye rettesnor. Direktør for innovationsbureauet Firstmove, Kirsten Poulsen, taler om begrebet ”ny luksus".

>>Læs mere
01-05-2014
En ÆGTE mødepolitik

Medicinalkoncernen LEO Pharma har udarbejdet en gennemtænkt mødepolitik, der ikke alene skærper kravene til sine mødeplanlæggeres økonomiske omtanke, men også hjælper dem til at arrangere bedre møder.

>>Læs mere
07-02-2014
Destination Nyborg - nyt tillæg

NYHED: Møde & Eventplanlæggerens Destinationsguide. Første udgave handler om Nyborg.

>>Læs mere
04-02-2014
Stol på din mavefornemmelse

Det gjorde programassistent Birgitte Trap, Topdanmark Forsikring, ved en enkelt lejlighed ikke – og det ærgrer hende ”helt vildt”, fortæller hun. Udover mavefornemmelsen er hendes bedste ven som mødeplanlægger regnearkene. 

>>Læs mere
31-01-2014
Fuld momsafløftning?

Momsafløftningen på erhvervsmæssige overnatninger, der fra årsskiftet er øget fra 50 til 75 pct., var uundgåeligt et af emnerne, da Dansk Erhverv i december holdt sin store konference om møde- og kongresbranchens fremtid som vækstmotor i Danmark.

>>Læs mere
07-11-2013
Så indviklede er momsreglerne

Pr. 1. januar ændres satsen for momsafløftning på erhvervsmæssig hotelovernatning i Danmark fra 50 til 75 pct. Den indviklede lovgivning på momsområdet stiller også krav til mødestedernes fakturering, så det kan kun anbefales, at begge parter sætter sig grundigt ind i reglerne.

>>Læs mere
07-11-2013
Nordlys og Midnatssol

Den legendariske Hurtigrutens flåde har sejlet som ”arbejdsskibe” i 120 år med gods og passagerer fra havn til havn langs Norges vest- og nordkyst. Det gør de stadig, men de nyere skibe er samtidig et ligeværdigt tilbud til folk med hang til oplevelsesrige krydstogter – og møder.

>>Læs mere
07-11-2013
Find en samarbejdspartner på destinationen

Meeting Professional Lotte Pryner, Novo Nordisk, arrangerer langt overvejende møder i udlandet og videregiver her nogle af sine erfaringer. Hun anbefaler, at man finder et bureau med et godt lokalkendskab, når der skal planlægges et møde i udlandet.

>>Læs mere
23-09-2013
Under ti øjne i junglen

Lone Dröscher Nielsen har levet 16 år i junglen på Borneo. Det var her, hun oplevede sit mest intense møde nogensinde. Hun har for nylig udgivet bogen ”Kvinden med aberne”, hvor hun fortæller om et liv, der har bragt hende tættere på orangutanger end på mennesker. 

>>Læs mere
23-09-2013
Jeg skal kunne stå inde for stedet

Mødeaktiviteten hos Nets er – som i så mange andre virksomheder og organisationer - ”kogt ind til det helt nødvendige”, som mødeplanlægger Christina Bagge Kragh udtrykker det. –Til gengæld bliver mødestederne så også udvalgt meget grundigt, så de giver mening i forhold til mødet – både geografisk og udtryksmæssigt, siger hun.

>>Læs mere
23-09-2013
PROFILEN: Bo Madsen

Skal man være hotelejer i Sverige, så starter man med en cand. negot. Bo Madsen er dansker, men driver to hoteller i Sverige og er formand for Regional Madkultur i Skåne.  

 

 


>>Læs mere
12-08-2013
Kvaliteten har været det vigtigste, ikke økonomien

Det kan godt være, at man ejer en hotelkæde, bor i dejligt hus i Sydfrankrig og formentlig har en større bankkonto end os andre, men derfor kan man godt rede senge og hjælpe gæster på plads, når der er behov. Jonna Kjeldsen ejer hotelkæden Montra Hotels, som hun opbyggede sammen med sin nu afdøde mand, Mogens Kjeldsen. Hotellerne er alle små perler med elegant og hyggelig indretning, men det er svært at tjene penge.

>>Læs mere
12-08-2013
Trivsel og sammenhold giver bedre resultater

Anette Hougs er en af Danmarks mest erfarne festarrangører. Som Event Manager i Novo Nordisk har hun gennem 27 år stået for medicinalgigantens populære årlige personalearrangementer med helt op til 8.000 deltagere. Festerne er et vigtigt element i firmaets personalepolitik, siger Anette Hougs, som her fortæller om sit arbejde og giver nogle gode råd videre.

>>Læs mere
12-08-2013
Indlæring gennem oplevelse

Festsalen på Københavns Universitet var proppet med balloner, burgere, boksebolde og soveposer. Rammen var sat til et vellykket eksperiment med 1000 mødedeltagere tilbage i 2008, da Obama gik til valg mod McCain.

>>Læs mere
13-05-2013
Mad der samler

Glem buffeten og den traditionelle treretters for en stund. Urtesafarier, fælles madlavning og mad over bål er blot et lille udsnit af de sociale omdrejningspunkter af kulinarisk karakter, som danske mødeplanlæggere kan vælge imellem i dag.

>>Læs mere
13-05-2013
Tillid til mødestedet afgørende

Det er langt fra altid, en mødeplanlægger selv har mulighed for at være til stede, når det går løs. Event Manager Birgitta W. Nielsen fra Nordea kender den situation og understreger vigtigheden af, at man kan have tillid til de aftaler, man har indgået med de ansvarlige medarbejdere på stedet.

>>Læs mere
13-05-2013
Danish MPI award 2013

Mødebranchens bedste hædret: De danske medlemmer af Meetings Professionals International (MPI) kårede en række af de skikkelser, der har gjort en særlig indsats for at hæve branchen op på det faglige niveau, den fortjener, ved Danish MPI Awards 2013.

>>Læs mere
01-04-2013
Regeringen løsner grebet om konferencemomsen

Længere tids pres på konferencemomsen mundede sidste måned ud i et regeringsudspil, der hæver momsfradraget på hotelovernatninger fra 50 til 75 pct. Erhvervsorganisationerne mener ikke, det er nok, og de Konservative kræver yderligere løft.

>>Læs mere
01-04-2013
Lykkelige møder med det lykkeligste folk i verden

Vidste du, at Danmark har et af de lykkeligste folkefærd i verden. Har du nogensinde tænkt over, om et møde kan være lykkeligt, og om det kan give bedre resultater?

>>Læs mere
01-04-2013
Et af de vigtigste møder i mit liv

Opskrift på en god møde-cocktail: Et glas sherry, en svensk rigmand og en musikalsk ung mand med store visioner.

>>Læs mere
28-01-2013
Ung kultur kræver ny MØDELEDELSE

Vi vil gerne se ud og agere som unge, innovative mennesker, uanset om vi er tyve eller tres. Forklaringen er både legitim og naturlig: Vores samfund bevæger sig i en retning, hvor erfaring betyder mindre, samtidig med at behovet for fleksibilitet er blevet større - netop de egenskaber som kendetegner ungdommen.

>>Læs mere
28-01-2013
Medarbejderne er det bedste aktiv

Lars Larsen er mest kendt for sine 2.000 ”Jysk”- forretninger, men han er også ejer af Himmerland Golf & Spa, et nyrenoveret hotel og konferencecenter med gode golf og spamuligheder. -Golf og spa passer fint til møde-aktiviteter, siger han, og kalder sine medarbejdere for sit bedste aktiv.

>>Læs mere
29-10-2012
Kortere, effektive møder

Trenden er helt klar, også i en organisation som Folkekirkens Nødhjælp: Man får ikke længere folk til at bruge unødig lang tid på møderne. Og de vil gerne hjem til sig selv, når det faglige er overstået.

>>Læs mere
29-10-2012
Når vilje og indignation mødes

En ung pige ved et FN- møde i Nicaragua gjorde et uudsletteligt indtryk på forfatter og foredragsholder Hanne-Vibeke Holst. Fortroligheden mellem de to kvinder fik vægtige konsekvenser for begge parter.

>>Læs mere
29-10-2012
Skru op for nysgerrigheden

Hoteller og konferencecentre er alt for fokuseret på produkterne, mener fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø. De burde i stedet være mere nysgerrige og interessere sig mere for, hvad den enkelte kunde egentlig har brug for.

>>Læs mere
24-09-2012
Nøglehullet godt fra start

Lidt over et halvt år efter Fødevarestyrelsen lancerede Nøglehullet på Spisesteder, er 13 steder endeligt certificerede, og mange flere er godt på vej. Tilbagemeldingerne fra gæsterne er positive på Trinity Hotel & Konference Center, der som det første konferencested i landet kunne tilbyde nøglehulsmærket mødemad.

>>Læs mere
24-09-2012
På en seng i en suite

Det er sjældent, man forbinder en hotelseng med et fagligt møde. Men det var rent faktisk, hvad skuespillerinden Ellen Hillingsø oplevede som location for det, som hun erindrer som sit hidtil bedste møde. I øvrigt var netop dette møde et godt eksempel på skuespillerfagets altid meget nære og altid meget uforudsigelige måder at holde møder på.

>>Læs mere
24-09-2012
Udlandsarrangementer er big business

De senere års krise har ændret mønstret for firmamøderne, der placeres i udlandet, men rejsebureauerne er stadig - og i stigende grad - aktive på denne front.

>>Læs mere
20-08-2012
Brug personale festen til relationer

En ledelse håber som regel, at der kommer noget nyttigt ud af de dyre personalefester. For eksempel at medarbejderne knytter nye relationer, der letter samarbejdet på tværs i organisationen. Det sker somme tider af sig selv, men typisk drikker deltagerne sig bare i hegnet med de nærmeste kolleger. Her er nogle processer, man kan facilitere relationsskabelsen med. 

>>Læs mere
20-08-2012
Vi mærkede ’den der forelskelse’

Tekstforfatter, foredragsholder og livsstilsekspert på tv-programmet ”Kender du typen” Anne Glad fremhæver et møde, hvor empati og noget nær teaterkunst skabte stående ovationer og det, som hun kalder ’den der forelskelse’.

>>Læs mere
20-08-2012
Fra d´Angleterre til danske kroer

I 10 år har Jørgen Christensen været direktør for Danske Kroer & Hoteller – og stået i spidsen for en spændende udvikling, der nu resulterer i navneskift for kæden.

>>Læs mere
07-05-2012
Stol på os

Nogle topchefer fokuserer meget på deres eget værd og ynder at understrege deres vigtighed for koncernen. Sådan er Jens Mathisen ikke. Han fokuserer først og fremmest på koncernen – Scandic – og signalerer en ægte, personlig stolthed og glæde over Skandinaviens største hotelkæde.

>>Læs mere
07-05-2012
Pump energi og humør i deltagerne

Susan Kranker arrangerer kurser og konferencer for de danske fysioterapeuter og ser med glæde tilbage på et netop veloverstået kæmpearrangement med 1.500 deltagere.

>>Læs mere
07-05-2012
”Over al forventning”

Danmarks EU-formandskab har bragt stimer af store og små møder med internationale VIP’er og presse til landet. MØDERPLUS+ tog midtvejs-temperaturen på, hvordan de første tre måneder forløb.

>>Læs mere
07-05-2012
Vingesus i en ”gymnastiksal”

Journalist, foredragsholder og ski-ekspert Thomas Uhrskov husker tilbage på et møde i starten af 80’erne, hvor han sammen med 40 mennesker fra hele verden fik en erkendelse, som har præget ham lige siden.

>>Læs mere
26-03-2012
Statsaftaler med gode priser

Moderniseringsstyrelsen har i 2009 og 2010 gennemført udbud af statens indkøb af henholdsvis konferencefaciliteter og hotelophold i Danmark. De statslige institutioner er forpligtet til at anvende Hotelaftalen og Konferenceaftalen, og derudover kan selvejende institutioner frivilligt vælge at tilslutte sig aftalerne.

>>Læs mere
26-03-2012
400 Kvinder på Jamaica

Lone Kühlmann holder meget af mænd, men hun lægger ikke skjul på, at møder og konferencer udelukkende med kvindelige deltagere har det med at blive lidt sjovere og mere løsslupne, end hvis herrerne er med.

>>Læs mere
07-02-2012
Når budgettet skal i bund

Der tænkes i besparelser mere end nogensinde før. MØDERPLUS+ har søgt inspiration til low budget kurser og konferencer hos nogle af dem, der har måttet svinge sparekniven længe før alle andre. Og der er gode ideer at hente.

>>Læs mere
07-02-2012
Smid sokkerne og styrk hjernen

Hotel Griffen på Bornholm har med sin Diamant Spa gjort nydelse og velbehag til et af hotellets helt store plusser. Tæt ved Rønne færgehavn og lufthavn byder Bornholms største møde- og konferencehotel sig til med saunagus og wellness til den helt store guldmedalje. MØDERPLUS har testet nyskabelsen.

>>Læs mere
07-02-2012
Konferencer uden indhold, tak!

Det er i pauserne, det sker. Det er her, de spændende snakke opstår.

>>Læs mere
14-11-2011
Dansk EU formandskab giver stor mødeaktivitet

Danmark skal i første halvår 2012 være vært for op mod 100 større møder og konferencer for politikere og embedsmænd under det danske formandskab i EU. Møderne skal afholdes i København og Horsens, og planlægningen har været i gang gennem flere måneder i Udenrigsministeriets centrale logistikenhed.

>>Læs mere
14-11-2011
Skab positive forstyrrelser – og brug teknologien

Hvilke trends påvirker mødeplanlægningen i 2012? Vi har bedt fremtidsforskeren, kongresarrangøren, marketingchefen og den nyuddannede kandidat fra CBS om at give et bud.

>>Læs mere
14-11-2011
Tæt opløb i kampen om KL’s møder

Kun ”en håndfuld” konferencesteder i Danmark klarede skærene til de sidste forhandlinger om millionkontrakterne med Kommunernes Landsforening. I denne omgang gjaldt det 23 store møder med 500 – 1.300 deltagere. Næste fase omhandler de mindre møder med op til 500 deltagere. Foreningen vil både spare penge og sikre bedre møder.

>>Læs mere
14-11-2011
Kokkedal slot klar til møder og fest

Kokkedal Slot åbner for første gang nogensinde sine døre for offentligheden. Det kridhvide slot er bygget totalt om og står nu klar til at byde velkommen til kurser, konferencer, fester og møder.
 

>>Læs mere
14-11-2011
Input til hovedet og velvære til kroppen

Både egne arrangementer og udlejning af Berlingsalen ligger i Susanne Kiers ansvarsområde. Begge dele skal gerne ”krydres” og blive til utraditionelle events, som gæsterne husker. Hun har i øvrigt alle antenner ude og sørger for konstant at holde sig ajour med udviklingen.

>>Læs mere
14-11-2011
Hvordan får du chefen med på din mødeidé?

Har du også prøvet, hvor svært det kan være at få chefen eller kunden med på dine idéer til at gøre det næste møde mere kreativt og deltagerinvolverende? I Danmark vader vi i gode idéer til nye og bedre måder at holde møder på.

>>Læs mere
14-11-2011
På hjemmebane under åben himmel

Den professionelle golfspiller Iben Tinning foretrækker til enhver tid at afholde sine møder udendørs. Det er her, hun bedst kan være ”upper hand” og holde føringen. Uanset om hun er sammen med 40 erhvervsfolk eller på tomandshånd med en potentiel sponsor.

>>Læs mere
14-11-2011
Holder de kreative kreative møder?

Hos BIG holder man ikke torsdagsmøder eller faste interne fremlæggelser, men hiver fat i hinanden, når det er nødvendigt.

>>Læs mere
14-11-2011
…men hvor blev nytænkningen af?

Næsten 40 år er gået, siden København fik sine to store konferencehoteller Scandinavia og Sheraton. Inden for det sidste par år er der kommet en stribe nye til af slagsen.  Men ser de helt anderledes ud i dag? Byder de på nye, spændende og kreative muligheder og udfordringer til mødeplanlæggerne? Eller er det nærmest copy/paste fra den gang i 70’erne?

>>Læs mere
14-11-2011
København i grøn førertrøje

Grønne kursussteder, hoteller, restauranter, elbiler, saloner og butikker. København har det hele, og der er stor interesse for vores grønne koncepter i udlandet. Det nye initiativ Go Green Copenhagen har gjort det lettere at finde frem til de grønne steder. VisitDenmark og Wonderful Copenhagen er med på bølgen.

>>Læs mere
14-11-2011
Kampen om kongresserne spidser til

Konkurrenterne til København som kongresby tager nye våben i brug i spillet om at vinde de store internationale kongresser. De midler er København nødt til at kunne matche, siger Wonderful Copenhagens kongreschef. Han kan samtidig glæde sig over, at en ekstraordinær salgs- og marketingindsats har givet resultater i form af flere kongresser.

>>Læs mere
14-11-2011
Den søvnige time efter frokost

Hvis man placerer en Power Point-præsentation lige efter frokost, sidder deltagerne og falder hen, for de har brug for en lur. Tag i stedet lidt faciliteret net¬værkeri og videndeling, hvor deltagerne møder hinanden på kryds og tværs.

>>Læs mere
03-10-2011
Når mødeplanlægning også rummer kreativ motivation

Kristine Huge-Lind arrangerer møder over hele verden og har gode erfaringer med rollespil og kreativt gruppearbejde, som tager udgangspunkt i deltagernes egen (ekspert) viden

>>Læs mere
03-10-2011
Pas på den f.. moms

Det bliver mere og mere almindeligt blandt hoteller og konferencecentre at annoncere – og give tilbud – med priser eksklusive moms. Det er forståeligt i Sverige, hvor der er fuld afløftningsret, men ikke i Danmark, hvor vi ikke er kommet ligeså langt, og hvor der er lovkrav om prisskiltning inklusive moms overfor forbrugerne. Brancheforening advarer.

>>Læs mere
03-10-2011
Hvorfor skal danskerne holde møder i Sverige?

Svenske virksomheder og organisationer er velkendt for møder og konferencer udenfor de daglige vante omgivelser. Det giver danske møde- og konferencekøbere enestående muligheder, lige på den anden side af Øresund.

>>Læs mere
03-10-2011
Hvorfor skal svenskerne holde møder i Danmark?

Att förlägga möten och konferenser utomlands är vad de flesta mötesplanerare drömmer om. Planerna stupar dock ofta på tidsåtgång för resor samt höga kostnader. För organisationer och företag i Sydsverige är det lika lätt att konferera i Danmark som i Sverige – men mer spännande och inspirerande.

>>Læs mere
03-10-2011
Afskåret fra omverdenen

I primitive omgivelser, afskåret fra omverdenen, oplevede senior executive i Accenture, Kim Wellendorph, en nærhed og intimitet, som gjorde det tilbagevendende nordiske landemøde til et af de bedste møder, han kan tænke tilbage på. Maden kom udefra - og om natten blev deltagerne bragt tilbage til hotel-luksus og internetforbindelser.

>>Læs mere
03-10-2011
Hvad gør en mødeplanlægger, når planen ikke holder?

I sidste øjeblik bliver ministeren kaldt til samråd hos statsministeren og må melde afbud. min ven stod tilbage med en sal fyldt med forventningsfulde kontorchefer og direktører og skulle improvisere en løsning. hvad skulle hun gøre?

>>Læs mere
03-10-2011
3 gode grunde til networking

Viden vokser, når den bliver delt, så lad os gå i gang med at dele endnu mere!

>>Læs mere
03-10-2011
Eldorado for mødeplanlæggere

MØDERPLUS+ har valgt i dette nummer at sætte fokus på Øresundsregionen, og i den anledning distribueres et ekstra oplag på ca. 4.000 eksemplarer til virksomheder m.v. i Sydsverige.

>>Læs mere
03-10-2011
Find alle konferencer

Hvad gør man, hvis man gerne vil finde en konference om et bestemt emne? Nyt dansk site, Conferize.com, vil opliste alle verdens konferencer efter emne og sted. Søgning og videndeling er i fokus. Sitet er også et markedsføringsred-skab for arrangørerne.

>>Læs mere
03-10-2011
Tag dig god tid til foredragsholderen

Tips og tricks til dig, som skal booke den næste foredragsholder. Briefing er alfa og omega.

>>Læs mere
03-10-2011
Europas største firmafest

Den er god nok: Europas største firmafest fandt sted i Fredericia, da
føtex fejrede 50-års jubilæum for sine 12.000 medarbejdere.

>>Læs mere
03-10-2011
Øger involveringen på konferencer

Brugerinvolvering. Hvad betyder det for din konference? Hvordan sørger du for, at dine deltagere føler sig involveret og dermed får et endnu bedre indtryk og mere viden med hjem fra konferencen? Svaret er sociale medier.

>>Læs mere
03-10-2011
Luksus og fryns forbudt

Få brancher – om nogen – er underlagt så mange etiske regler for afholdelse af møder som medicinalbranchen. Reglerne sætter eksempelvis en række grænser for valg af mødested. Overtrædelser kan straffes med bøder.

>>Læs mere
26-09-2011
Undervurder aldrig dine kunderelationer

Hawaiifester, røde balloner og happenings på Roskilde Festival. Selv om events er andet og mere, betragtes de stadig som unødig fryns. Men specielt i krisetid er der endnu mere idé - og værdi - i at bruge penge på at bringe folk sammen.

>>Læs mere
22-08-2011
iPad som effektivt mødeværktøj

iPads er et genialt redskab til møder, bl.a. på grund af den ringe størrelse og den nemme, intuitive anvendelse, hvor alle kan være med, fortæller Peter Holm, medstifter og partner i ConsensusOnline, der er eksperter i deltagerinvolvering.

>>Læs mere
22-08-2011
Gæster på spil

Intens HR-proces i bedste X-factor casting stil op til åbningen af Nordens største Hotel, Bella Sky Comwell. Siden kom legen med ind i læringen for at sikre den rette ånd og det gode værtskab fra dag ét.

>>Læs mere
22-08-2011
Slut med at sidde og glo

Alt for mange møder og alt for meget samvær handler om, at man sidder og glor, mens der sker noget vigtigt eller underholdende et andet sted. Mødeplanlæggere, arrangører og mødesteder skal sikre, at deltagere er på og er med til at skabe det vigtige og sjove selv. Her er ideer til hvordan.

>>Læs mere
22-08-2011
Gode og dårlige julelege

Hører du til blandt dem, der kan lide en god quiz, elsker at spille bold eller er god til at ping-ponge med dine kollegaer, skal du være glad, for her er godt nyt. Hvis du derimod hader at fjolle og lege, er det stadig en god idé at læse videre.

>>Læs mere
22-08-2011
Hvad nu hvis du kunne få mere ud af din julefrokost?

Ja – det lyder kedeligt. Indrømmet! Men hvorfor er det lige, at en årlig virksomhedsbegivenhed som julefrokosten ikke skal tilegnes en målsætning?

>>Læs mere
22-08-2011
Julefrokosten vender tilbage

Selvom krisen ikke fuldstændigt har sluppet taget i virksomhederne, så er de igen begyndt at sætte penge af til julefrokosten.

>>Læs mere
22-08-2011
Dræbermomsen

Rekordhøj momssats, stadig ikke fuld afløftningsret for erhvervslivets brug af hoteller m.v., og behov for flere ”fyrtårne” blandt de danske attraktioner. Det var igen, igen, igen hovedtemaerne, da Ugebrevet Mandag Morgen i forsommeren havde inviteret til konference om turismens vækstmuligheder.

>>Læs mere
22-08-2011
Man kan altid blive klogere!

Mødeplanlægger hos Eli Lilly Nynne Christensen Fender har som mange andre lært håndværket ved simpelthen at kaste sig ud i det. Efter 15 år i faget ser hun stadigvæk evaluering som et af sine vigtigste redskaber til at blive bedre.

>>Læs mere
22-08-2011
Mit bedste møde

Administrerende direktør for Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, husker sit bedste møde som et online møde med sig selv siddende ved en pool i Santa Barbara i Californien, USA.

>>Læs mere
22-08-2011
Ingen event uden et budskab

Christina Kjær Nielsen er projektleder på mange møder og events for konsulentvirksomheden Rambøll. Da Rambøll flyttede i nyt domicil i 2011, blev det fejret med en kæmpe fest for alle 1600 medarbejdere – en event, som var bygget op omkring koncernens værdier, og som markerede, at alle Rambølls selskaber nu var under samme tag.

>>Læs mere
09-05-2011
Den personlige kontakt betyder alt

Hos Nykredit betragter mødeplanlægger Helle Steffensen sin funktion som et ”gratis tilbud til de afdelinger, som ikke føler, de har tid og eller ekspertise til opgaven.”

>>Læs mere
09-05-2011
Eksterne møder øger koncentrationen

80 procent af de store danske virksomheder og 60 procent af de mindre har holdt møder ude af huset inden for det seneste år, viser ny undersøgelse. Virksomhederne har i stigende grad fokus på udbyttet af mødet, og det stiller krav til hoteller og konferencecentre.

>>Læs mere
28-03-2011
Verdens dårligste mødeformål

Har du været en af de uheldige, der har været indkaldt til et møde, hvor den eneste forklaring på at mødet skulle holdes var, ”at det plejer vi”?  Der holdes tusindvis af ”plejer”-møder hvert år i danske virksomheder f.eks. det ugentlige afdelingsmøde eller det årlige medarbejderseminar eller kundemøde.

>>Læs mere

?