Nyborg Strand er blevet tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze.
Det bevidste valg af økologiske fødevarer har gennem de seneste år været et fast holdepunkt i køkkenet på hotel og konferencecenter Nyborg Strand. Det markeres nu på officiel vis med overrækkelsen af Det Økologiske Spisemærke i bronze.
Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested prioriterer økologi, og viser hvor stor en andel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Her repræsenterer bronzemærket 30-60 procent økologi.
Siden 2020 har Nyborg Strand arbejdet med, hvordan bæredygtighed og hoteldrift kan forenes og skabe synergi til glæde og gavn for både medarbejdere, gæster og naturligvis miljøet. Det har resulteret i en række bæredygtige ambitioner, hvoraf flere allerede er indfriet – og spisemærket markerer endnu en succes.
”Det Økologiske Spisemærke er meget mere end bare en officiel mærkningsordning for vores vedkommende,” siger hoteldirektør Jan Grimstrup Larsen.
”Det er et kvalitetsstempel og et symbol på, at der er handling bag vores ord og bæredygtige ambitioner, som vi sætter en ære i at udleve hver eneste dag i ikke bare vores køkken, men overalt i organisationen. Og så er det samtidig en stor cadeau til vores kolleger i køkkenet, som i den grad har knoklet for, at Nyborg Strand nu kan skilte med bronzemærket,” siger hoteldirektøren.
Økologi på Nyborg Strand handler ikke alene om selve maden. I hotellets vinkort finder man fx udelukkende vine, der er produceret inden for Europas grænser, og cirka 90 procent af dem er tilmed økologiske.
”Vi har valgt at satse stort på økologiske vine uden på nogen måde at gå på kompromis med den gode smag. Tværtimod,” siger restaurantchef Rasmus Ostermann Andersen.