Advertorial

Benniksgaard Hotel øger fokus på møder

Mellem Sønderborg og den dansk-tyske grænse ligger 4-stjernede Benniksgaard Hotel med en netop udvidet mulighed for at holde møder og konferencer.

”Sidste år havde vi konference for en gruppe revisorer. Som led i pakken skulle vi sørge for udflugter til deres ledsagere; mange blev så begejstret for tilbuddene, at de endte med at blive flere dage mere end planlagt.” Det siger Renate Asmussen, salgs- og marketingschef for Benniksgaard Hotel, der ligger tæt på Flensborg Fjord, og som er med i samarbejdet Small Danish Hotels.

Bygningerne ved Benniksgaard blev i århundreder brugt til landbrugsdrift, men i 1997 sadlede de nuværende ejere, Mads og Ingeborg Friis, om for at skabe et hotel. I første omgang blev markerne omdannet til golfbane; den gamle lade huser Benniksgaard Golfklub med en 18 hullers bane plus en 9 hullers pay and play. Og i 2000 åbnede de første 11 hotelværelser. I dag er der 93 hotelværelser og lejligheder i syv kategorier.

Fra enkelt til luksus samme sted

Niveauet spænder fra bed & breakfast til enkelt- og dobbeltværelser til luksus ferielejligheder med egen sauna og spa; de største har to soveværelser. Sengeudbuddet blev for nylig øget, da Benniksgaard købte næsten-genboen Rinkenæs Efterskole og renoverede de 60 dobbeltværelser. Med overtagelsen fik Benniksgaard også en foredragssal med plads til 100 personer, 3 grupperum og en sportshal.

I Benniksgaards tidligere kornkamre er hotellets mødefaciliteter. De3 mødelokaler har plads til hhv. 10, 18 og til 40 personer, der f.eks. kan spise i hotellets to restauranter. ”Vi har mange gæster fra hovedstaden og Nordsjælland, dem kan vi eventuelt hente med vores shuttlebus i Sønderborg Lufthavn. Vi har også gæster fra Fyn og vores jyske marked når op til omkring Limfjorden,” siger Renate Asmussen.

Køb gaver i gårdbutikken

Et voksende forretningsområde er Benniksgaards egen gårdbutik. Her sælges sønderjyske specialiteter som oste fra Naturmælk, Als og Højer Pølser, Bondegårdsis fra Frydendal Ismejeri, honningkager, gourmetkyllinger fra Røllumgaard, grønsager fra Kroghs Grønt og mel fra Skærtoft Mølle. Der er også de særlige sønderjyske ”knæpkager,” ligesom man kan få opskriften…

Gårdbutikken har også non-food som kunsthåndværk, brugskunst og meget mere. Sortimentet udvides løbende; bl.a. kan der online bestilles jule- og firmagaver som sendes til kunden.

Oplevelser i nærheden

Tæt på Benniksgaard ligger bl.a. Dybbøl Mølle, Frøslevlejren, Gendarmstien langs fjorden, Gråsten Slot, Sønderborg Slot og oplevelsesparken (Danfoss) Universe. Benniksgaard har i Sønderborg 3-stjernede Hotel 6400 med 48 værelser. På den anden side af grænsen er f.eks. Glücksburg Slot – og shopping. Benniksgaard har aftale med centret Citti-Park Flensborg om, at hvis dets gæster køber for mindst 100 euro, får de 10 pct. rabat.

Se mere om Benniksgaard Hotel


?