13.06.2017Møde & Event News

Ny musikchef hos Mogens Dahl Koncertsal

Den nye musik- og ensemblechef skal give stedet et internationalt boost. Den tyskfødte profil har en stærk international karriere bag sig.

Med ansættelsen af Oliver Quast, 45 år og siden 2006 leder for Ensemble MidtVest som musik- og ensemblechef sætter Mogens Dahl yderligere fart på udviklingen af den internationale profil for Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge samt det professionelle vokalensemble Mogens Dahl Kammerkor, skriver musik- og mødestedet i en pressemeddelelse.

Mogens Dahl er begejstret for, at det lykkedes at få udvidet sin professionelle stab med et særdeles stærkt navn fra den etablerede klassiske musikbranche. "Oliver Quast er fortrolig med de udfordringer, en stilling hos et internationalt anerkendt professionelt ensemble medfører, og han bliver ekstremt værdifuld i vores arbejde med at skærpe den internationale profil for såvel vores kammerkoncertserier som Mogens Dahl Kammerkor," siger han.

Oliver Quast er født og opvokset i Tyskland og uddannet som fløjtenist på Hochschule der Künste Berlin. Inden han for 14 år siden flyttede til Danmark var han manager for Schleswig-Holstein Musikfestivalens Internationale Orkesterakademi. Han har desuden tidligere været producent for DR UngdomsEnsemblet samt administrator for Athelas Sinfonietta Copenhagen. Siden 2011 har han været initiativtager og leder for den årlige Holstebro Masterclass for unge danske kammermusikensembler.

"Det er en enestående chance at få lov til at arbejde for et højprofileret kammerkor, der allerede står stærkt internationalt. Jeg glæder mig til at være en del af det hold, der skal arbejde på at udfolde ensemblets kæmpemæssige potentiale i endnu højere grad både herhjemme og i udlandet. Samtidig er det fantastisk sideløbende med arbejdet for Mogens Dahl Kammerkor at få ansvaret for det, som godt kan betegnes som Danmarks absolut mest prestigefyldte kammerkoncertserie,” siger Oliver Quast.

Se mere om Mogens Dahl Koncertsal


?