16.04.2018Møde & Event News

Reffen åbner til maj

Street Food markedet bliver en levende kulturplads med 100 madboder og aktive håndværksboder - 3 gange større end Papirøen.

Fra maj vil Reffen gerne være det nye sted at se, smage, høre og mærke i København. For få år siden anede ingen, hvad Papirøen var, men i 2017 blev midlertidige Copenhagen Street Food anslået 1,5 millioner besøgende til den glemte holm midt i Københavns havn. Nu, hvor madmarkedet er lukket igen, og byggekranerne rykker ind på Papirøen, gør folkene bag klar til at gentage successen på Refshaleøen længere ude ad havneløbet i endnu større skala.

Ialt 100 boder

Når Reffen efter planen åbner til maj bliver det nemlig til et 10.000 m2 stort område med op mod 100 madboder, kreative stader og værksteder fordelt på en indendørs hal og en udendørs markedsplads. Den tidligere B&W-grund på Refshalevej 167 har ligesom på Papirøen udsigt til himmel og havn, men er 3 gange større og med endnu mere rå og upoleret stemning.

Det er ambitionen, at Reffen bliver en ny fælles legeplads for innovative projekter, pop-ups, start-ups og kulturelle oplevelser af enhver art. Et sted der kan ses, smages, høres og mærkes af både lokale og turister.

Maskinværkstedet, Markedspladsen og Minefeltet

Området bliver inddelt i 3 forskellige zoner inde og ude. "Maskinværkstedet" er den 1.000 m2 store hal indrettet med køkkener og omgivet af spise- og siddepladser. Det skal være et madmarked, hvor kokkene er i øjenhøjde med gæsterne, mens de arbejder – hele 1.150 spisende tilskuere skulle der være kapacitet til på gulvplan, et hævet dæk og en udendørs terrasse med sol hele dagen. Udenfor findes "Markedspladsen", som er en 4.000 m2 stor container-by med fragtskibes aflagte stålbeholdere indrettet til blandt andet værksteder med produktion, udstilling og salg. Endelig er der "Minefeltet", som er et 5.000 m2 stort fællesareal til løbende events, kultur-oplevelser og chill-out område med liggestole langs kajkanten.

Restauratør Jesper Møller og hans virksomhed Julian Group skaber Reffen efter nogle af de samme principper, som han også brugte på Copenhagen Street Food på Papirøen. Kilde: Presseinfo.

Se mere om Reffen


?