Restaurant Ansvar på Scandic Spectrum har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv.
Scandic er kendt som Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde og har det sidste år modtaget en række økologiske spisemærker i bronze på hoteller over hele landet.
Nu har hotelkæden også fået det første økologiske spisemærke i sølv. Det er Restaurant Ansvar – Greenery Lab, der ligger på toppen af det nyopførte Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge i København, som har fået mærket.
Sølvmærket markerer, at restauranten nu serverer 60-90 procent økologi, og det er en stor sejr både for restauranten og ikke mindst for Danmarks største hotelkæde, fortæller F&B Direktør i Scandic Danmark, Karsten Felvang Nielsen.
”Vi har nået en vigtig milepæl ved at opnå det økologiske spisemærke i sølv på Restaurant Ansvar. Ansvar er på mange måder en foregangsrestaurant og laboratorium for alt det vi gerne vil, når det kommer til mad og drikke i Scandic, og sølvmærket er et vigtig skridt i den rigtige retning,” siger Karsten Felvang Nielsen.
Vil udfordre grøntsagernes plads i madkulturen
Restaurant Ansvar er ifølge Scandic funderet i en ambition om at rykke gæsternes forståelse af, hvordan grøntsager, bælgfrugter og svampe kan smage.
Med udgangspunkt i en tanke om bæredygtighed og økologi har restauranten med køkkenchef Martin Sørensen i spidsen skabt en menu, der skal udfordre grøntsagernes plads i vores madkultur og lade dem spille hovedrollen i de retter, der serveres.
Ansvar arbejder ligeledes aktivt mod madspild gennem et kontinuerligt arbejde med at så lille del af hver enkelt råvare går til spilde, og på restauranten eksperimenterer teamet konstant med nye smage skabt gennem fermentering, purering og tørring, der skal udfordre og overraske.