Verden føles mere usikker end for få år siden. Men det er den ikke, og det skal vi huske på, når vi kommunikerer , siger erhvervspsykolog.
For fem år siden havde ingen regnet med de bump på vejen, vi har skullet forcere. Først blev vi fanger i vores egne hjem under corona, så udløste Putin en krig i Europa, der har hensat os i en dyb energikrise, og som gør rigtigt ondt på varmeregningen for mange familier. Og så står vi ovenikøbet midt i den værste inflation i mange år.
Vi er blevet revet voldsomt rundt, og det er noget, der tærer på psyken. Verden føles helt grundlæggende mere usikker og utryg end for blot 4-5 år siden. Men det er den ikke, og det skal vi huske på, når vi kommunikerer med hinanden – især på arbejdspladsen, siger erhvervspsykolog Michael Portz.
“Pandemier og krig har altid eksisteret, og der vil også komme flere. Det handler om, hvordan vi forholder os til dem,” siger han og bruger regeringen som et eksempel på ufrugtbar kommunikation.
“Den har i høj grad vægtet frygt i sin kommunikation, og det er noget, der smitter af på modtageren. Det er klart, at pandemier, krig og inflation påvirker vores hverdag, men vi skal huske på, at det ikke er noget, vi er herrer over. Vi skal forholde os til det, men det er ikke noget, der behøver at invalidere vores hverdag.”