Scandic har i samarbejde med madspildsappen Too Good To Go netop rundet 100.000 reddede måltider fra hotellernes morgenbuffeter.
Som Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde skal alle Scandics hoteller leve op til en lang række skrappe krav til blandt andet reducering af energiforbrug, mindsket vandforbrug, brug af miljømærkede produkter til daglig rengøring – og ikke mindst en øget indsats mod madspild. Derfor er man i Scandic stolte af at have nået milepælen for 100.000 reddede måltider fra morgenbuffeterne.
”Vi serverer en rigtig god morgenmad med fokus på økologi og dyrevelfærd – og derfor er vi så glade for, at vi i samarbejde med Too Good To Go sikrer, at den overskydende mad fra vores morgenbuffeter ikke ender i skraldespanden, men i stedet bliver spist,” siger Karsten Felvang Nielsen, F&B direktør i Scandic Danmark.
”Vi arbejder konstant på at nedbringe vores madspild, og madspildsappen er en afgørende del af vores indsats, når det kommer til at gøre vores hoteloplevelse mindre klimabelastende.”
De 100.000 reddede måltider giver en CO2-besparelse, der svarer til 1.093 flyvninger fra København til London eller 4.000 køreture fra København til Aarhus i en benzindrevet bil. Scandic har samarbejdet med Too Good To Go siden 2017, og interessen for at hjælpe med at redde maden fra morgenbuffeterne er kun steget hos brugerne af madspildsappen.
”Vi er utrolig glade for samarbejdet med Scandic, som vi har haft et godt madspildssamarbejde med i mere end fem år. Scandic er yderst ambitiøse på den grønne agenda, og det betyder også, at vi kontinuerligt arbejder på at redde mere mad sammen, så vi kommer madspildet til livs,” siger Heidi Boye, Country Director i Too Good To Go Danmark.
Foruden samarbejdet med madspildsappen Too Good To Go, arbejdes der i Scandics mange køkkener hver eneste dag på at finde nye kreative løsninger på, hvordan overskydende mad kan blive til nye retter, ligesom man i størst mulige udstrækning portionsanretter maden, så gæsterne kun tager det, de kan spise.