29.01.2021Møde & Event News

Hoteller i top blandt modtagere af kompensation

Danske hoteller fik i 2020 i alt 822 mio. kr. i kompensation for faste omkostninger under coronapandemien.

Da store dele af Danmark i foråret 2020 blev lukket ned som følge af coronapandemien, vedtog Folketinget en række hjælpepakker til erhvervslivet.

En af hjælpepakkerne var ordningen for faste omkostninger, hvor der i perioden 9. marts til 31. oktober 2020 blev bevilget i alt 7,4 milliarder kroner til 26.900 virksomheder. Danmarks Statistik ser i en ny analyse nærmere på de virksomheder, som har fået kompensation til fx udgifter til husleje og licenser under denne ordning.

Hoteller, restauranter og cafeer i toppen

Analysen viser, at hoteller er den branche, som samlet set har fået det største kompensation med et beløb på 822 millioner kroner. På andenpladsen kommer restauranter (534 mio. kr.), mens ”caféer, værtshuse, diskoteker mv.” indtager tredjepladsen (329 mio. kr.).

I alt har 495 virksomheder i hotelbranchen modtaget kompensation for faste omkostninger, hvilket svarer til 64 procent af alle virksomheder i branchen.

Mødebranchen blandt de 15 største modtagere

Branchen med betegnelsen ”Organisering af kongresser, messer og udstillinger” indtager 11. pladsen blandt de største modtagere af kompensation for faste omkostninger. I denne branche har 66 virksomheder tilsammen modtaget 138 millioner kroner i kompensation.

På 14. pladsen finder man ”Konferencecentre og kursusejendomme”, hvor 71 virksomheder tilsammen har modtaget 103 millioner kroner i kompensation. 

Se mere om analysen her


?