15.05.2018Møde & Event News

Ugens overraskelse

Sådan kan du få svar på nogle af de spørgsmål, som kan være svære at få frem i plenum.

Kursuslex nyhedsmail vil som noget nyt hver uge præsentere en event eller en mødeoplevelse, som du sandsynligvis ikke kendte i forvejen. Denne gang er det et tip til fordybelse og fokus på det, som kan være svært at sætte ord på, og som man måske ikke tør at fomulere i plenum.

Tid til det vigtige

"Tid til reflektion" er en bog, som evt. i kombination med facilitering fra en mindfullness instruktør får det frem, som er virkelig vigtigt. Det som ofte bliver under overfladen under mødet. Fordi ingen tør stå frem og sige højt, hvor skoen trykker. For hvad nu, hvis man er den eneste med det problem eller de tanker? Ideen er skabt af Hotel Koldingfjord, fordi den passer godt ind i stedets rolige omgivelser ned til fjorden. Hotellet har tilmed hængekøjer, som kan hænges op i skoven, hvis man vil udfylde bogen i absolut fred og fro i pagt med naturen.

Bogen udleveres til hver enkelt mødedeltager, som typisk går et sted hen i ro og besvarer bogens spørgsmål alene. Der er også blanke sider i bogen, som kan bruges til egne ideer og tanker eller til besvarelse af konkrete spørgsmål, som mødelederen har stillet deltagerne. Bogen kan også anvendes som værktøj, hvis man har brug for overblik og fokus. Og den kan anvendes som generel "temperaturmåling", når man eksempelvis bedes om at skravere en cirkel med positivt resp. negativt ift. en given situation.

Det skaber åbenhed, at alle har svaret

Det er netop, fordi alle deltagere besvarer samme spørgsmål eller gør sig sine egen dybe tanker, at man bagefter nemmere kan skabe en åben dialog omkring de steder, hvor man normalt har svært ved at få deltagerne til at komme frem med deres holdinger i åbent forum. Nu bliver det mere tillladt, fordi alle er bedt om at gå lidt mere i dybden og sætte ord på udfordringer og oplevelser af et givent emne.

Bogen udleveres normalt først til mødelederen som vurderer, hvordan bogen bedst kan bruges med et givent formål for øje. Den kan også anvendes alene for den enkeltes egen skyld uden at skulle dele sine skriv med de øvrige deltagere. Hotellet giver gerne inspiration til anvendelse af bogen, som gæsten får med hjem og kan anvende fortløbende.

Se mere om Hotel Koldingfjord


?