02.08.2019Møde & Event News

2.6 tons madspild på Folkemødet

Sinatur Hotel & Konference havde taget digital teknologi med til Bornholm. Målet var at reducere madspild ved at måle og synliggøre spild.

Som en lille test havde Sinatur Hotel & Konference medbragt et værktøj til måling af madspild, hvilket foregik som en test på pop-up café og restaurant, Mad & Mødestedet. Det foregik med hjælp fra et digitalt madspildsværktøj, der er udviklet af softwarevirksomheden, eSmiley.

“Reduktion af madspild er et vigtigt skridt på vejen for Sinatur i forhold til at kunne indfri de ambitiøse 2030-mål, vi har sat os. Vi skal blandt andet være Danmarks første CO2-positive hotelkæde og 100% affaldsfrie. Og det kræver i den grad et fokus på et område som madspild”, siger Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference. “Med Folkemødet som ramme ønskede vi at afprøve den digitale madspildsteknologi og samtidig inspirere vores gæster til at tænke over deres madspild – både når de spiser ude, men i høj grad også derhjemme.”

26 gram madspild pr. gæst

I løbet af Folkemødet besøgte mere end 6.000 gæster Sinaturs Mad & Mødestedet. Målingerne blev foretaget således, at medarbejdere fra både Sinatur og eSmiley bemandede affaldsspandene i teltet, hvor de indsamlede, vejede og registrerede både gæstespild og køkkenspild. Resultaterne blev vist på en storskærm i teltet, således at gæsterne hele tiden kunne følge med i, hvor meget madspild, der blev registreret. Samlet set blev der i dagene fra torsdag til søndag registreret 157 kg. madspild, hvilket svarer til 26 gram per gæst. Er det meget eller lidt? I hvert fald løber det op. Med de ca. 100.000 gæster, der besøgte Folkemødet i år, svarer det til ca. 2,6 tons madspild!.

Se mere om Sinatur hotellerne


?