04.05.2021Møde & Event News

Åbning for konferencer med 1.000 deltagere

Ny politisk aftale om genåbning får både ros og ris af brancheorganisationer.

Med en ny politisk aftale om genåbning er der nu også klare retningslinjer for genåbning af konferencer og messer.

Allerede fra torsdag den 6. maj bliver det muligt at holde konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål for op til 1.000 deltagere. Det skal ske i sektioner á 500 personer, hvor deltagerne hovedsageligt sidder ned - og med krav om coronapas.

Brancheorganisationen Horesta er særligt tilfreds med, at aftalen fjerner kravet om, at gæsterne skal sidde på den samme plads under hele konferencen – også under spisning. Desuden er organisationen tilfreds med, at kvadratmeterkravet for messer justeres ned til fire, så det svarer til kravet i detailhandlen.

”Begge dele er imødekommelse af klare ønsker fra vores side. Også når det gælder afvikling af møder, konferencer og messer foregår aktiviteterne i trygge, professionelle rammer med krav om coronapas. Det, der er aftalt her, er udtryk for sund fornuft,” siger Kirsten Munch, politisk chef i Horesta.

Horesta: Flere restriktioner skal væk
Den nye politiske aftale afliver også det omstridte krav om forhåndsbooking af restaurantbesøg, hvilke Horesta også er tilfreds med. Brancheorganisationen mener dog, at endnu flere restriktioner skal fjernes.

”Vores erhverv består af professionelle virksomheder, som er vant til at håndtere og styre gæstetrafik og sætte sikkerheden højt. Det giver ingen mening, at de både skal være underlagt krav om coronapas og samtidig en stribe af restriktioner,” siger Kirsten Munch.

Coronarestriktionerne spænder ben for meget aktivitet. Enten fordi virksomhederne fortsat er nedlukkede, eller fordi restriktionerne forhindrer, at der kan komme tilstrækkelig økonomi i forretningen.

Det er alle dele af turisme- og oplevelseserhvervet, der er ramt. Fra restauranter og hoteller til kasinoer, møde-, messe- og konferencecentre, nattelivet, spille- og bankohaller, campingpladser, forlystelsesparker, vandrerhjem m.v.

Glæde i Dansk Erhverv
I organisationen Dansk Erhverv glæder man sig også over den nye aftale og ser især positivt på, at messer og konferencer kan starte op.

”Messer, konferencer og kulturaktiviteter har været hårdt ramt, så det er godt, at de nu får mulighed for at komme i gang igen. Vi synes også, det er positivt, at 30-minuttersreglen nu bliver afviklet, da dens effekt har været svær at se. Det er tilsvarende positivt, at man nu må holde sine private fester på restauranter og hoteller efter kl. 22,” siger administrerende direktør Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv synes dog stadig, at hastigheden i genåbningen er for langsom.

”Vi har forståelse for, at der er behov for at gå fornuftigt frem, så vi undgår yderligere nedlukninger. Dog har det vist sig, at smittetallene holder sig nogenlunde i ro, og derfor bliver man også nødt til at udnytte, at der faktisk kan åbnes mere – hurtigere,” siger Brian Mikkelsen.


?