14.06.2021Møde & Event News

Brøchner Hotels klar med plan for fremtiden

Brøchner fik underskud i 2020, men har stor egenkapital og plan for stærk fremtid.

Som for mange andre i branchen blev 2020 et særdeles udfordrende år for Brøchner Holding Group A/S - koncernen bag Brøchner Hotels A/S og Brøchner Ejendomme ApS. Koncernens årsregnskab for 2020 viser således et samlet underskud på 39 millioner kroner.

2020 var også året, hvor Brøchner-gruppen trak sig fra driften af to hoteller i København. Det var en beslutning, som var undervejs, allerede inden coronaen ramte verden, men den blev fremskyndet af pandemien, oplyser Brøchner-gruppen i en pressemeddelelse.

"Der er ingen tvivl om, at 2020 har været et særdeles udfordrende år, hvor vi måtte fremskynde beslutninger, der oprindeligt lå længere fremme,” siger Nickolas Krabbe Bjerg, CEO hos Brøchner Hotels.

”Ved årets start var vi klar over, at Herman K og Hotel Astoria var de hoteller, der generede størst underskud og skilte sig ud fra vores resterende boutique hoteller. Derfor var det en nødvendig beslutning - med rettidig omhu - at vi indgik aftale om at trække os fra driften, om end det var en svær beslutning at træffe med kort varsel,” forklarer Nickolas Krabbe Bjerg (foto herover).

Optimistisk om fremtiden

Trods et særdeles utilfredsstillende resultat for året ser boutique-hotelkæden optimistisk på fremtiden. På kort sigt forventer hotelgruppen fortsat udfordringer på grund af markedsvilkårene, herunder særligt restriktioner for rejse og forsamling samt kundeadfærden i forhold til at vende tilbage til "normalen".

På længere sigt er det dog Brøchner-gruppen forventning, at koncernens aktivitet kommer tilbage til tidligere perioders niveau. Det understøttes af en klar plan for fremtiden, som bakkes op af en egenkapital på 266 millioner kroner, som skulle gøre hotelgruppen i stand til at modstå fremtidige udfordringer.

Brøchner Hotels har tidligere annonceret sin strategi frem mod 2025 med fokus på udvikling af 4+ stjernede boutiquehoteller samt ekspansion i Danmark. Den strategi gælder fortsat, hvilket afviklingen af det femstjernede Hotel Herman K og det trestjernede Hotel Astoria også understreger.

"Vi tror på, at gæsterne kommer tilbage, og at de fortsat vil søge de ekstraordinære oplevelser. Med 4+ stjernede boutique hoteller og med vores seneste åbning af BOOK1 Design Hostel i Aarhus mener vi, at vi har det bedste fundament for at skabe en sund forretning," siger Nickolas Krabbe Bjerg.

Brøchner Hotels består af Hotel SP34, Hotel Ottilia, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og BOOK1 Design Hostel.

Se mere om Hotel SP34


?