30.08.2018Møde & Event News

De fik besked på at smide habitten

"I naturen er vi alle lige," lyder det fra en gruppe skattefolk, som fik nye ideer og kom ned i gear ved at lade sig facilitere af "Vi Natur" på Fyn.

"Vi fandt ud af, at når vi var ude i naturen, startede vi på et andet plan, for vi var alle sammen lige," siger Jonas Reinholdt Albjerg, der er dansk leder for Tax Management Consulting hos Deloitte. Deloitte har flere gange haft succes med at trække medarbejderne ud i naturen, når de skal mødes for at udvikle nye idéer og løsninger.

Skift habitten ud med afslappet påklædning og kom ud i skoven. Det er en del af opskriften, hvis der skal tænkes innovativt," siger Jonas Reinholdt Albjerg. Da han for godt et år siden skulle arrangere et møde på nordisk plan, syntes han, at det kunne være spændende at prøve noget anderledes. Løsningen blev at kontakte Simon Høegmark og Sigurd Hartvig fra firmaet "Vi natur".

Habitter forbudt

De 15 deltagere havde bare fået en kuvert med besked om, at habitter var forbudt, og at de skulle møde op i Københavns lufthavn, hvor de ville blive fragtet videre i bus. "Når vi laver øvelserne i naturen, er det også lige meget, om man er tyk eller tynd, dårligt gående eller supermotionist, siger Jonas Reinholdt Albjerg. Så kollegerne var noget skeptiske, da de fik lov til at forlade bussen på Hotel Christiansminde i Svendborg. Deres skepsis blev ikke mindre, da Simon Høegmark og Sigurd Hartvig stod klar med stegte græshopper, og de fandt ud af, at mødet skulle indledes med vejrtrækningsøvelser.

Gåtur i tavshed

Den 3 timer lange seance indebar også en gåtur på rad og række i fuldkommen tavshed, en fortælling om hvordan træerne kan tale til hinanden, og at de skulle guide hinanden med bind for øjnene hen til et træ, som efterfølgende skulle kunne genkendes ved brug af ens sanser. Alt sammen langt fra den virkelighed, som de ansatte i Deloitte normalt befinder sig i. Men om aftenen, da kollegerne mødtes til spisning, var al skepsis lagt i graven og afløst af en nærmest euforisk følelse.

"Samtlige deltagere havde en opfattelse af, at hold da op, hvor var det givende," siger Jonas Reinholdt Albjerg. "Samtalen om aftenen hen over bordet var fantastisk. Vi fandt ud af, at når vi mødes i naturen, starter vi på et andet plan. Man får mulighed for at søge ind i sig selv og begynder at reflektere. Så man starter et helt andet sted, når man skal sidde og være innovativ. Ude i naturen finder man ud af, at man godt kan være stille sammen, og der er så mange indtryk i naturen, som vi bliver inspireret af."

Hvorfor skal vi altid holde en samtale igang?

"Når man mødes på kontoret, er det som om, vi hele tiden skal sørge for, at der er én, der snakker. Det behøver man ikke ude i naturen. Her er det mere naturligt at være stille og tænke sig om en ekstra gang." Jonas Reinholdt Albjerg bruger også selv erfaringerne fra seancerne med folkene fra "Vi Natur." For eksempel, når han skal evaluere ansættelsessamtaler eller store projekter, eller når der skal planlægges større events. Kilde: Fyens.dk

Se mere om Vi Natur


?