25.02.2020Møde & Event News

Der er business i madspild

De mest bæredygtige hoteller benytter et FoodWaste program, som digitalt måler madspild, sådan at bæredygtighed og økonomi forbedres.

Hvor meget madspild er der på en buffet? Er der et system i, hvad der ofte ligger tilbage, når gæsterne har forladt bordet? Nu bliver hver eneste halve ostemad og kafferester og uspiste serveringer målt og vejet i en sådan grad, at resultaterne kan bruge til effektivisering og forbedring af bæredygtighed. Flere hoteller benytter programmet, hvilket giver mulighed for sammenligning hotellerne imellem. Programmet giver høj viden om mængden af madspild, viden om hvad madspildet koster, viden om, hvad spildet består af på produktniveau og grundlag for at finde årsager til madspildets opstået.

100% affaldsfrie i 2030

I midten af januar 2020 gik de 6 hoteller i Sinatur-kæden i gang med det ambitiøse måleprogram med FoodWaste fra eSmileys. Målingerne skal give Sinatur Hotel & Konference overblik over madspildet, så processen med at minimere det kan blive så effektiv som muligt. Allerede nu genanvender Sinatur-kæden 72 % af alt affald, og målet er, at hotellerne er 100 % affaldsfrie i 2030. Også Comwell benytter sig at FoodWaste programmet.

Det er besværet værd

"Det har været en omfattende proces at få værktøjet implementeret på alle hotellerne, og det er en ekstra arbejdsopgave i vores køkkener, men det er besværet værd," forsikrer Kirsten Secher Villumsen, der er direktør for Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference. "Det giver os et rigtig godt overblik over, hvad går til spilde, og hvor meget der går til spilde, så vi kan arbejde mere målrettet på at nedbringe spildet."

Der er værdi i affald

I køkkenet på Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference er køkkenchef Anne Cathrine Christensen enig i, at udbyttet er besværet værd: "Det digitale værktøj tvinger os til lige at tænke en ekstra gang, så vi bliver mere bevidste om værdien af de rester, vi smider i skraldespanden. Der kommer helt sikkert også til at gå lidt sport i det, for i Sinatur går vi jo alle sammen meget op i bæredygtighed. Nu kan vi måle vores madspild op mod de andre hoteller, og på Skarrildhus vil vi da gerne være dem, vores kolleger kan lære noget af," siger Anne Cathrine.

Se mere om Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference

Se mere om FoodWaste programmet fra eSmiley


?