Advertorial

Der findes et lille Kongerige…

I en smuk park i udkanten af staden ligger et hvidt slot. Engang var det Kong Christian 9., der nød at opholde sig i de fine gemakker.

I dag valfarter mødefolket til for at træffe store beslutninger og nyde de hjemmelavede måltider, som er konger og dronninger værdige. ”Kong Christian 9. var en beskeden mand. Han forlangte, at alle skulle spise øllebrød om morgenen. Den tradition har vi ført videre,” siger direktør, Kirsten Daell, Bernstorff Slot. ”Men når det er sagt, så er det i høj grad de kulinariske retter, der troner frem på bordene. Vi laver alt fra bunden: Brød, chokolade, marmelade, smør, pesto osv. Vi vil vide 100%, hvad der er i vores mad.”

De fleste vil gerne vide lidt om historien

”Første gang, folk kommer her, vil de normalt gerne høre lidt om historien,” siger Kirsten Daell. ”Man kan f.eks. stadig se markeringerne på dørkarmen, hvor Kong Christian 9. målte børnenes opvækst, ” fortæller hun. ”Der var mange besøg fra de Europæiske kongehuse, og den russiske zar har også været forbi for at slappe af i parken, som ligner et lille kongerige uden for København."

”Roen og stilheden er lige så vigtig for mødegæsterne, som den i sin tid var for de kongelige. Moderne konferencecentre er gode til de meget store møder. Her hos os er det ofte ledermøder, hvor man skal træffe nogle beslutninger af en hvis tyngde.”

Mad når det passer den enkelte

En af de små detaljer som gæsterne holder meget af, er den frihed, som Slottet har skabt omkring den lille sult. ”Vi laver pausebuffeter rundt omkring, så man ikke skal afbryde et godt flow for at stille sulten,” siger Kirsten Daell. ”Kavalergården – der hvor staldene var – er i dag lavet om til kursuslokaler. Gæsterne finder gerne på at åbne de store døre og flytte flipoverne ud i gården. Så sætter de sig udenfor og arbejder. Det er fantastisk, at man kan det."

"Parken benyttes også til events og teambuilding. Bueskydning og lerdueskydning f.eks. Og man kan lave en walk & talk. Måske endda indlemme en fem minutters tur ned til Dronning Louises Tehus og Rosenhaven, som er et velegnet sted til eftermiddagspausen.”

”Nogle tror, det er i den dyre ende at holde møde her, men det er det slet ikke. Faktisk nedtoner vi det fine og fornemme,” siger Kirsten Daell. ”Og der er gratis parkering ved selve Slottet og på de omkringliggende villaveje.”

Se mere om Bernstorff Slot


?