09.04.2018Møde & Event News

DGI-byen bliver grønnere

Energifonden SustainSolutions effektiviserer DGI-byen for 38 millioner kroner. Projektet forventes at give en betragtelig CO2-besparelse.

DGI-byens gæster kan sidst på året nyde et sundere indeklima og tage et varmt brusebad med god samvittighed. I løbet af det næste år forventer DGI-byen nemlig at klippe den røde snor til nyrenoverede og klimavenlige faciliteter i centrum af København. Renoveringen byder bl.a. på LED-belysning og nye ventilations- og energisystemer, der forventes at spare mere end 100 ton CO2 årligt.

Med SustainSolutions får DGI-byen en fuldt finansieret energirenovering, der betales gennem energibesparelsen. Projektet er en del af PKA's investeringer i den grønne omstilling og bidrager både til DGI-byens og Københavns Kommunes klimaambitioner. "Skal Københavns Kommune indfri sine planer om at blive CO2-neutral i 2025, skal langt flere bygninger energirenoveres over de næste år. Her kan vi lære meget af DGI-byen, som har vist sig som en visionær og ambitiøs grøn spiller," siger CEO for PKA's energifond, Christian Niepoort, i en pressemeddelelse.

Bedre oplevelse på alle fronter

Et besøg i DGI-byen skal være en oplevelse og på trods af et stort klimafokus, er der ikke gået på kompromis med design. Enhver designdetalje har nemlig gennemgået en skarp udvælgelse for at sikre et samspil mellem det visuelle udtryk og energibesparelserne. Belysnings- og brusearmaturer er bl.a. nøje udvalgt, så designet passer til den øvrige modernisering samt lever op til DGI-byens visioner om at spare på energien.

DGI-byens adm. direktør, Michael Stensbøl, glæder sig over at kunne skabe grøn innovation og samtidig give DGI-byens hotelgæster en overnatning at se frem til. "Midlerne fra PKA's energifond har gjort det muligt at skabe et mere klimavenligt DGI-byen og tilmed løfte den samlede oplevelse for vores besøgende ved at gennemmodernisere faciliteterne," siger han. Projektet forventes at gå i gang i foråret 2018. Kilde: Dagens Byggeri.

Se mere om DGI-byen


?