23.02.2018Møde & Event News

Først konkurs - snart genåbnet

For nogle uger siden blev hotellet begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet.

Jørgensens Hotel i Horsens, der er indrettet i Det Lichtenbergske palæ, som blev opført for 273 år siden, blev for nogle uger siden begæret konkurs af hotellets forpagter Drago Milicic. Men Per Hansen, medstifter af milliardforretningen Casa, der ejer bygningen, har valgt at investere et større beløb i renovering af hotellet:

”Der skal fortsat være både hotel og restaurant, det er der slet ingen tvivl om. Andet vil være synd for byen. Med sin lange historie og beliggenheden midt i byen betragtes Jørgensens Hotel vel som byens hotel,”siger Per Hansen til Horsens Folkeblad. Til gengæld lukker et andet af byens centrale hoteller, Hotel Danica, den 21. maj. Her er årsagen ikke dårlig økonomi, men at der er udsigt til 4 års støj fra byggeriet på nabogrunden, hvor det hidtidige Kvickly supermarked nedlægges til fordel for opførelsen af 550 nye boliger.

Nødvendigt med en meget kærlig håndsrækning

Der kommer til at gå mange måneder, inden det elegante Jørgensens Hotel kan genåbne i nye klæder. Senest blev hotellet ombygget og udvidet midt i 90’erne af Anne Kathrine Koed Jørgensen, der ejede ejendommen fra 1993 til 2008, hvorefter Ejendomsselskabet Casa tog over. Per Hansen, ejendomsselskabets administrerende direktør, lægger ikke skjul på, at ejendommen trænger til renovering.

”Jeg vil ikke slynge om mig med priser, for det vil være gætværk. Lige nu har vi taget beslutningen og er i færd med at få vores egne idéer og tanker ned på papir”, siger han og bekræfter, at der er tale om en stor omgang, og at det bliver en bekostelig affære. Hvor længe, arbejdet skal stå på, er på samme vis for tidligt at sige noget om, fastslår Per Hansen.

Se mere om Jørgensens Hotel


?