23.05.2018Møde & Event News

Første kemikaliefrie hotel i Danmark

Værelserne får selvdesinficerende overflader, som sikrer lavbakterielle indeklimaer, renere luft og mindre miljøbelastning.

Brøchner Hotels introducerer Danmarks første kemikaliefrie hotel. Kædens "Hotel Herman K" bliver landets første hotel, hvor man ikke bruger kemikalier til rengøring. Det er et vigtigt skridt for hotelkæden, der har en ambition om at skabe unikke og bæredygtige hoteller.

Brøchner Hotels har netop indgået en aftale med den danske virksomhed ACT.Global om coating af værelserne på det 5-stjernede "Hotel Herman K" i København. Værelserne bliver behandlet med ACT CleanCoat, som er en usynlig og lugtfri coating, der gør overflader selvdesinficerende, sikrer lavbakterielle indeklimaer og renere luft. I stedet for at bruge klassiske kemikalier, bruger man ECA-vand til rengøringen – vand der dannes ved elektrolyse af salt og vand.

Kalken sætter sig mindre fast

Hotel Astoria har været brugt til at teste behandlingerne, og resultatet var tydeligt: ”Fordi kalk og skidt ganske enkelt ikke sætter sig fast på badeværelserne i samme omfang som tidligere, kræver det ikke brug af kemikalier, og rengøringen bliver også mindre belastende for vores Quality & Servicemedarbejdere – alligevel er bakterieniveauet lavere end de krav, der stilles på en operationsstue. Desuden er indeklimaet på værelserne forbedret, og vandforbruget faldet," siger Christian Lond, director of procurement i Brøchner Hotels.

Nyt hotel til juni

Brøchner Hotels har sammenlagt 369 værelser fordelt på 4 boutique hoteller: Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria – alle med central beliggenhed i København. Til juni åbner det nye 5+ stjernet Hotel Herman K i en gammel transformerstation i hjertet af København ved Magasin Du Nord. I januar 2019 åbner Hotel Ottilia i Carlsberg Byen som et 4+ stjernet boutique hotel i de ikoniske bygninger Maltmagasinet og Lagerkælder 3 med 155 værelser, restaurant, barer, spa, konferencefaciliteter og tagterrasse.

Læs mere om Brøchner Hotels

Læs mere om ACT CleanCoat


?