24.05.2017Møde & Eventmagasinet

Forskning i mødekultur tager form

Mødeforsker Ib Ravn deltager i "The Gothenburg Meeting Science Symposium". Læs om hans syn på forskning inden for møder og konferencer.

Hvis man googler ordet "mødeforskning",spørger systemet, om man mener "modeforskning". Begrebet har nærmest været ikke-eksisterende. Forskning i større møder og konferencer har længe været pakket bort under turismeforskning eller forskning i ”events”. Meget specifikke og nørdede forskningsprojekter er i årevis blevet publiceret i specialtidsskrifter som ”International Journal of Hospitality and Tourism” og ”Event Management”, skriver mødeforsker Ib Ravn i en artikel i det næste nummer af Møde & Eventmagasinet, som udkommer i uge 22.

Her i foråret udkommer en antologi med titlen ”Conferences as Sites of Learning and Development” på det anerkendte britiske videnskabelige forlag Routledge. En del af bogens forfattere trækker på deres erfaringer med en verdenskongres afholdt af Action Learning and Action Research Association i 2015. Praktiske bud på, hvad forskningen i forskellige videnskaber kan tilbyde møde-planlæggere, gives af det belgiske Meeting Design Institute. Husforsker Dominika Fudala har samlet en lang række forskningsresultater, der kan hjælpe mødearrangører til bedre møder, bl.a. om brugen af netværksprocesser, aromaterapi, hvorfor man bliver ”tænketræt” til møder, oxytocins rolle i tillidsopbygning, læringsstimulerende pastiller efter frokost og meget mere.

Læs meget mere om forskning inden for mødekultur i Møde & Eventmagasinet nr. 3. Men vær opmærksom på, at denne udgave sendes adresseløst til virksomheder og organisationer, så hold øje med det i uge 22. Du kan også læse bladet på vores hjemmeside som e-paper i samme uge.

Bestil Møde & Eventmagasinet gratis for mødeplanlæggere


?