Advertorial

Gæsterne bliver en del af historien

”Det er fantastisk, når en kunde vælger at gå all in i renæssancetemaet,” siger Konference & Event Manager, Petra Sandén Azzi, Kronborg Slot.

”Vi vælges ofte på grund af den historiske fortælling. Det kan gøres meget nærværende at holde møder, konferencer og fester i så autentiske og højtidelige omgivelser som på Kronborg Slot. Det føles, som om Frederik den 2. eller hans søn, Christian den 4. gik igennem rummene for et øjeblik siden. Og de er her faktisk endnu. I form af dygtige omvisere, der formidler den historiske storhed og dermed løfter både møder og middage til et højere niveau.

"Slottet optræder ikke uden grund på UNESCOS Verdensarvsliste. Man mærker historien lige stærkt i den imponerende dansesal som i det 600 år gamle ”Erik af Pommerns Kammer”, der er ét af slottets ældste rum.

Folk vil have del i historien

”Der er så mange oplevelser og events, man kan integrere i konferencen eller festen. Lige fra den korte historiefortælling til mødet med de kongelige eller med Hamlet og hans familie,” siger Petra Sandén Azzi. ”Skuespillerne kan sidde med til bords, og vi kan dække op i renæssancestil og servere mad, inspireret af den tid. Jeg tror, vi ofte vælges på grund af den historiske fortælling. Folk vil gerne have del i den storslåede historie. Især de udenlandske gæster,” siger hun.

”Vores gæster kan f.eks. høre om Frederik den 2., som bl.a. var kendt for et særligt ritual. Når kongen udbragte en skål, blev der spillet en trommehvirvel på pauketrommerne. Det hørte trompetisterne i det nærtliggende trompetertårn, der blæste fanfaren til, at Kanontårnets kanoner skulle affyres. Deraf navnet ”Kanonskål”. Man kan købe denne happening i en nutidig version,” siger Petra Sandén Azzi. Velkomst i kasematterne ”Det er fantastisk, når en kunde vælger at gå all in i renæssancetemaet,” siger Petra Sandén Azzi. ”F.eks. med middag i dansesalen, hvor også tjenerne serverer i renæssancepåklædning.

Velkomstdring i kasematterne

"Man må gerne danse i salen – i den ene ende. Og man kan f.eks. lære at danse Les Lanciers. Vi byder på autentisk stemning i Frederik 2’s Vinkælder. Og man kan få sin velkomstdrink i kasematterne hos Holger Danske - med kandelabre og hvide duge. Det er meget stemningsfuldt.”

De historiske sale på Kronborg Slot rummer både helt små møder og konferencer op til 1000 gæster. Maden kommer bl.a. fra Madkastellet, Krone C, Bojesen eller Meyers Køkken. Mange vælger at kombinere mødet med overnatning på et af de nærliggende hoteller.

Se mere om Kronborg Slot


?