10.10.2017Møde & Event News

Gammel kending renoveres for 500 mio.

334 hotelværelser, ny facade og åben lobby ud mod vejen er nogle af de forandringer, hotellet vil gennemføre.

Et af Frederiksbergs modernistiske vartegn lukkede ned i starten af året og åbner først igen midt i 2019 efter en ordentlig makeover. Efter 30 års samliv har Radisson-kæden forladt Falkoner Centret, og det bliver i stedet rivalen Scandic, der flytter ind i moderniserede hotel-, konference- og koncertfaciliteter.

Antallet af hotelværelser fordobles fra 166 til 334, og Falkoner Salen opdateres med den nyeste koncertteknologi. Kompleksets centrale hoteltårn forbliver 17. etager højt og blankt som stål. Dele af de nuværende kontorarealer omdannes til hotel, og der indrettes masser af ekstra værelser i 2 nybyggede etager oven på de eksisterende 3 etager mod Falkoner Allé.

Upcykling - den nye trend

Denne del af facaden får en anderledes varm og mat glød, når bygningens rustfrie stålplader pilles ned, forarbejdes og sættes op igen, nu med mønstret ornamentering – en i arkitekturverdenen ny trend, der kaldes upcycling, fordi man sparer på byggematerialerne og genbruger dem med tilføjet værdi eller i nye funktioner.

Udvidelsen lægger omkring 3.000 m2 til Falkoner Centret, der i forvejen har næsten 30.000 m2. Lobbyen og restauranten åbnes op ud mod Falkoner Allé, og der bliver 3 mindre butikker på hjørnet til Sylows Allé. Ejeren ATP Ejendomme forventer at bruge godt 500 mio. kroner på den omfattende renovering, ombygning og tilbygning, der er udformet af Arkitema sammen med Lendager Arkitekter, og udføres af NCC. (Kilde: MagasinetKhb.dk samt Dagens Byggeri)

Se mere om renoveringen


?