14.05.2019Møde & Event News

Gentoftes største køkkenhave

Køkkenhaven skal forsyne Schæffergårdens restaurant, men der er også salg til private.

Schæffergården i Gentofte, lidt udenfor København, har skabt sin egen køkkenhave på 1400 m2. Køkkenhaven ligger i parken og dyrkes ved håndkraft og uden brug af kunstgødning .Køkkenhaven er den største i Gentofte Kommune og skal  forsyne Schæffergårdens Restaurant Wohlert med grøntsager. Herudover er køkkenhaven åben for salg til alle interesserede.

Kontinuerlig dyrkning

Der dyrkes grøntsager som forskellige salater, squash, babygulerødder, spinat og radiser og der vil også være krydderurter og blomster. Schæffergårdens køkkenhave er inspireret af Market Garden-metoden og benytter naturlige dyrkningsmetoder, der bevarer og styrker jordens struktur og mikroorganismer og dermed optimerer betingelserne for kontinuerlig dyrkning.

En tilfredsstillelse at gavne naturen

Ideen til Schæffergårdens egen køkkenhave er opstået i et samarbejde mellem Schæffergårdens direktør Peter Feddersen og initiativtager Daniel Diago, som står for dyrkningen af køkkenhaven. Peter siger: ”At kunne levere grønt fra egen jord til eget bord er en stor tilfredsstillelse for os alle. Det ligger os meget på sinde at sikre, at vi belaster miljøet mindst muligt, og et projekt som køkkenhaven er i allerhøjeste grad med til at forstærke og motivere os til dette arbejde fremover.”

Se mere om Schæffergården


?