28.11.2017Møde & Event News

Globale investorer vil købe Aarhus

Flere internationale hotelkæder har set sig lune på byen, som i 2018 forventes at nå en rekord på over 1 mio. overnatninger.

Antal hotelovernatninger i Aarhus er fordoblet siden 2000, og alt tyder på, at 2018 bliver året, hvor den grænsen på 1 mio. hotelovernatninger er overskredet. Colliers har bekræftet kendskab og er i dialog med flere internationale hotelkæder, der interesserer sig for Aarhus.

Alt i alt betyder det øget interesse fra investorer og operatører, oplyser Colliers International. Udover udenlandske hotelkæder – som indtil videre ønsker at være anonyme – er Colliers i dialog med flere danske operatører, der afsøger mulighederne i Aarhus. Kulturhovedstadsåret satte for alvor Aarhus på det internationale landkort. Således strømmede både turister og konferencedeltagere til byen. Det gav anledning til positiv omtale af Aarhus i en række udenlandske medier, som tillige har bidraget til, at antallet af overnatninger i alt (både hoteller, Airbnb og camping), ifølge Visit Aarhus, overstiger 1 mio. allerede i 2017, hvilket er det antal overnatninger, der skal til, for at de internationale hotelbrands for alvor retter interessen mod Aarhus som "second city".

Aarhus mangler et high-end hotel

Adm. dir. Peer H. Kristensen Visit Aarhus har talt med flere investorer, der erkender, at de for nogle år siden fejllæste markedet og undervurderede potentialet i hotelinvesteringer i Aarhus. Han er ikke i tvivl om, at flere hoteller vil se dagens lys i Aarhus og vurderer, at der er plads til 2-3 hoteller mere. Forespurgt, hvilke hoteller, han mener mangler i byen, falder svaret prompte: "Vi mangler et high-end hotel i byen, og derudover ser jeg også et stort marked for de såkaldte butikshoteller som for eksempel CitizenM – sådanne koncepter ville passe perfekt ind i Aarhus, der trods sin lange historie i praksis er en ung by." Kilde:Ejendomswatch.

Læs mere om VisitAarhus


?