24.05.2017Møde & Eventmagasinet

Han styrer stilheden

Læs hvordan talens magt afløses af reflektion i ugens nummer af Møde & Event Magasinet - og kom til Moods & Meetings og prøv det selv.

"De største og mest effektive resultater opstår i dynamikken mellem tale og stilhed." Sådan siger Bastian Overgaard, facilitator i Silent Co-Creation. Vi kan være stille, når vi betages af storslået natur eller er samlet omkring noget, der er større end os selv. I en kirke for eksempel. Men når vi holder møder, er vi meget sjældent stille sammen. Læse hele artiklen med Bastian Overgaard i det aktuelle nummer af Møde & Eventmagasinet. Du kan også møde Bastian på en workshop den 24. august i København.

"Vi er ikke vant med stilhed, når vi er flere sammen. De fleste møder er derfor naturligt bygget op over taletid.  Men de største og mest effektive resultater opstår i dynamikken mellem tale og stilhed,” siger foredragsholder og facilitator Bastian Overgaard.

En gennemgående reaktion hos mødedeltagere, der har deltaget i Bastian Overgaards Silent Co-Creation forløb, er, at de er overraskede over, hvor effektivt tiden udnyttes, og hvor afslappede de har følt sig under og efter mødet. Et møde på 90 minutter kan sagtens bestå af op til 18 minutters stilhed. Men de 18 minutter er lagt på strategiske punkter og med særlige oplæg hver gang.

Når et møde fratages talens dominans, nivelleres deltagerne indbyrdes. F.eks. har Bastian Overgaard anvendt stilhed i en lille seance, hvor hver af deltagerne blev bedt om at skrive en vigtig indsigt, som de havde fået gennem deres arbejde. Bagefter blev indsigterne læst op. Der blev holdt en nøje afstemt pause efter hver oplæsning. Nogle af pauserne kunne vare helt op til 30 sekunder, andre kortere. ”Folk fik gåsehud og tårer i øjnene. Det havde en stærk, teambuildende effekt at mærke dette fællesskab omkring deltagernes anonyme udsagn, og der var interessant nok en rød tråd i de indsigter, som deltagerne havde valgt," siger han.

Læs hele artiklen i Møde & Eventmagasinet nr. 3. Men vær opmærksom på, at denne udgave sendes adresseløst til virksomheder og organisationer, så hold øje med det i denne uge.

Læs Møde & Eventmagasinet om e-paper her

Læs mere om workshoppen Moods & Meetings

Få fremtidige numre af Møde & Eventmagasinet gratis (de numre som sendes personligt)


?