19.06.2018Møde & Event News

Havreholm solgt

Matas-rigmanden Henrik Frederiksen vil genfinde slottes storhedstid og genåbne det som et  spændende og alternativt kunsthotel og mødested.

Havreholm slot er købt af rigmanden Henrik Frederiksen og skal nu gennemrestaureres. Henrik Frederiksen, der blev mangemillionær på salget af Matas butikker, har tidligere købt Hotel Bretagne i Hornbæk, som han har gennemrenoveret fra a til z, og som åbnede sidste år. Overtagelsen sker pr. 1. oktober i år,og slottet forventer at holde lukket op til 2 år for fuldstændig renovering. Alle arrangementer indtil da afholdes uændret

For Henrik Frederiksen er købet af Havreholm Slot ikke bare en passiv investering i en allerede etableret kursusejendom. Tværtimod. Slottet skal indrettes som et smukt landsted med topmoderne rammer. Kunst og antikviteter vil til den tid yderligere bidrage til det samlede indtryk. Henrik Frederiksen restaurerer slottet sammen med sin hustru Susanne Risom, der er uddannet kunsthistoriker og som driver "Galleriet Hornbæk".

"Historisk set er Havreholm Slot en bevaringsværdig kulturperle beliggende i "Kongernes Nordsjælland". Datidens store digter Holger Drachmann havde sin gang på Havreholm, og forfatteren Henrik Pontoppidan har efter sigende skrevet klassikeren "Lykke Per", mens han boede i slotstårnet," siger Henrik Frederiksen.

Parken bliver omdannet til skulpturpark

Det har længe været Susanne Risoms ønske at etablere en permanent udstillingsplatform for skulpturer i området, og med købet af Havreholm Slot bliver det muligt at grundlægge en skulpturpark på slottets jorde. Daværende ejer af Havreholm Slot - Holger Jantzen - anlagde allerede i 1911 en stor park, og med hjælp fra landskabsarkitekt Erstad-Jørgensens blev parkens smukke rum til. Spadserestierne i området går igennem stensætninger, vandfald, Gurre Å, en stor sø og en fredskov. En park som er udtryk for ånd, tanke og eftertænksomhed, og som i dag byder på de perfekte rammer til udstilling af skulpturer. Kilde: Fredensborg Amtsavis.

Se mere om Havreholm Slot


?