07.01.2019Møde & Event News

Herman K nomineret til arkitekturpris

Hotel Herman K er som det første hotel nogensinde nomineret til arkitekturprisen "Store Arne". Vinderne afsløres 18. januar.

Arkitektforeningen København uddeler hvert år arkitekturpriserne; Store Arne og Lille Arne. Hotel Herman K er nomineret til hovedprisen Store Arne, som det første hotel nogensinde. Prisen gives til udførte værker eller initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i 2018. Vinderne afsløres den 18. januar 2019 ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Hotel Herman K åbnede i juni 2018 med 31 eksklusive værelser og suiter i den tidligere transformatorstation fra 1963 på Bremerholm ved Magasin. Bygningen skiller sig ud i gadebilledet med  facaden af mørke bronze lameller og store glasdøre, der åbner op til lobbyen og baren med 12 meter til loftet. I lobbyen oplever man hotellets rå og upolerede arkitektur med originale jernporte og metalskinner i betongulvet. En kontrast til de smukke designmøbler og interiør.

Juryens begrundelse

Juryen består af den lokale ledelse i Arkitektforeningen København, og i deres begrundelse lyder det blandt andet, at Hotel Herman K nomineres for at fastholde facadens kvaliteter med respekt for den eksisterende bygning, samt for at gøre et stykke udtjent infrastruktur til et nyt mødested i byen.

De fremhæver blandt andet, at bygning og renovering inden for Københavns gamle volde er en opgave, der kræver lydhørhed for de historiske rammer, og at hotellet er elegangt tilpasset i gadebilledet

"Da jeg så bygningen første gang, var jeg solgt på stedet. Min ambition er at skabe huse, der åbner op for København og alle dem, der er i byen. Kan vi gøre det i eksisterende bygninger, som vi har gjort med Hotel Herman K og Hotel Ottilia, som åbner til januar i Carlsbergs tidligere bryggeri bygninger, lykkes vi med at skabe unikke hoteller, der fortæller historier og bidrager,” siger Director of Business Development, Søren Brøchner-Mortensen. Kilde: Pressemeddelelse.

Se mere om Hotel Herman K


?