01.04.2019Møde & Event News

Hørte du stilheden?

"Det er i stilheden, magien sker," sagde Bastian Overgaard i sit foredrag på Nordic Meetings & Events Expo. "Vi møder ikke hinanden uden stilhed."

"Kig jer omkring og få øjenkontakt med flest mulige af de øvrige tilhørere," sagde Bastian Overgaard i sit foredrag "Mindre snak - mere værdi" på Nordic Meetings & Events Expo. Alle vendte sig smilende omkring for at se, mærke og opdage hinanden. "Hvorfor skal nogen dø, før vi er stille sammen? Det er i stilheden, magien sker," understregede Bastian Overgaard, som bla. arbejder med facilitering af møder gennem brug af stilhed. Fotoet viser tilhørerne under Bastian Overgaards foredrag.

Støj kan være farligt

Bare 2 minutters stilhed kan være med til at undgå stress, lod Bastian Overgaard forstå. "Men det er vigtigt, at stilheden er tidsmæssigt afgrænset, når man bruger den i facilitering af møder. "Man skal ikke bare bede folk være stille – det giver ikke afslapning og tryghed. Folk skal vide, hvor længe stilheden varer," sagde han.

"Tale uden stilhed er som et tastatur uden mellemrumstast," stod at læse på et af Bastian Overgaards slides over for en fuld sal af lyttende mødeplanlæggere. "Hvaler dør af støj," sagde stilhedens fortaler for at demonstrere, hvad for meget lyd kan gøre ved både dyr og mennesker. "Støj kan også give kræft," sagde han.

Man tænker anderledes, når man skriver

Under et møde kan man bruge stilheden som værktøj til at grunde over en given problemstilling. "Lad folk skrive deres tanker til hinanden i stedet for at tale om det," lød Bastian Overgaards råd til den, der faciliterer et møde. "Vi skal samskabe kunstpauser. Der findes reflekterende, genopbyggende og relationsskabende stilhed. Stilhed skaber fokus og respektfuldhed."


?