12.01.2022Møde & Event News

Hotel GSH klar med ny klimavenlig hotelfløj

Hotel GSH på Bornholm har taget ny hotelfløj med 24 værelser og nyt mødelokale i brug.

Hotel GSH (Green Solution House) på Bornholm har taget en helt ny hotelfløj i brug med 24 værelser, mødelokale samt en spaafdeling.

Hotel GSH er kendt for bæredygtighed, og den nye fløj er ifølge hotellet det første såkaldt klimapositive danske erhvervsbyggeri, da den både er bygget, beklædt og isoleret med træ. Da træ absorberer CO2, fungerer bygningen som en form for CO2-bank.

Den nye hotelfløj har kostet 30 millioner kroner at opføre, og selv om det var en stor investering midt i coronanedlukningen, ser hoteldirektør Trine Richter allerede tegn på, at nytænkningen kommer til at betale sig.

”Vi har ret længe kunnet se, at både danske og svenske virksomheder gerne vil placere deres møde- og konferencefaciliteter i et bæredygtigt set-up. Lige nu er hele hotellet inklusiv den nye værelsesfløj fuldt booket op. Det er temmelig unormalt på Bornholm, hvor sæsonen plejer at være slut på nuværende tidspunkt,” siger Trine Richter.

”Det var en svær beslutning at bygge under corona, men det var det langsigtet rigtige at gøre,” fastslår hoteldirektøren.  

Efter udbygningen tilbyder hotellet i alt 11 mødelokaler, hvoraf det største har plads til 350 deltagere, samt en indendørs ”iglo” med plads til 20 deltagere.

Priser for bæredygtighed

Hotel GSH har på baggrund af det nye byggeri for nyligt modtaget Active House Alliances jubilæumspris "Overall Best of 10 Years". Endvidere kårede det britiske medie The Guardian i 2021 det bornholmske hotel som "1 af 10 bedste miljøvenlige steder at bo i Europa”.

Hotel GSH har da også ønsket at skabe et byggeri, der skiller sig ud fra andre hoteller på områder som bæredygtighed og ansvarlighed i forhold til CO2-emission.

”For os har der slet ikke været nogen tvivl om, at vi med den nye værelsesfløj ville noget andet end et byggeri med traditionelle byggematerialer som beton og stål. Ambitionen med Hotel GSH er fortsat at skabe et klimamæssigt fyrtårn, og derfor er det helt naturligt, at den nye værelsesfløj skulle bygges med træ som materiale på grund af de positive klimaegenskaber,” siger Trine Richter.

Læs mere om Hotel GSH


?