20.06.2018Møde & Event News

Hotelbygning til salg for 34.5 mio.

Den 2.500 m2 store ejendom har tidligere været hotel og sættes nu til salg. Ejendommen er placeret over for havneparken.

Det tidligere Grand Hotel Royal i Kalundborg sat til salg for 34,5 millioner. Den 2.500 m2 store ejendom, som nu huser erhverv med blandt andet sundhedshus og ingeniørfirma, har en af de bedste beliggenheder i hele Kalundborg. Den 5 etager høje ejendom på havnefronten med det passende navn ”Grand” har udsigtover havnen og fjorden. Ejendommen, som sælges for 34,5 millioner kr., gennemgik for få år tilbage en markant gennemrenovering, så den i dag fremstår topmoderne.

Elevator fra 1920 still going strong

På trods af moderniseringen har ejendommen beholdt nogle af datidens spor. For eksempel er den gamle trappeopgang stadig bevaret og sat flot i stand, og byens ældste elevator fra 1920 findes også i ejendommen.

Ejendommens historik går tilbage til 1918, da et konsortium af 4 personer købte det gamle Kalundborg Hotel og straks rev det ned. Samme år stiftede de Grand Hotel Royal, og 2 år senere stod Grand Hotel Royal klar i Kalundborg. En bygning, som fik de lokale borgere til at spærre øjnene op. Det var arkitekt Ludvig Andersen, som tegnede hotellet. Samme Andersen fik også ansvaret for færdiggørelsen af byggeriet af Det nye Teater i København. Hotellet fremstod i 1920 som et førsteklasseshotel med 50 værelser og indeholdt flere malerier med motiver fra Ludvig Holbergs komedier.

Sælgerne er Erik og Jens Ebdrup, der ejer Grand Ejendomme. Erhvervsmægler hos EDC Erhverv, Poul Erik Bech i Slagelse står for salget af ejendommen. Kilde: Byens Ejendom.

Se mere om Grand hos Poul Erik Bech


?