14.02.2018Møde & Event News

Hotelejer frygter hotelboble

"Branchen har været forkælet. Om 3 år vil det centrale København være overudbud af værelser," mener ejeren af en dansk hotelkæde.

”Det går godt for Brøchner Hotels, men ejer Søren Brøchner-Mortensen og adm. direktør Karim Nielsen lægger ikke skjul på, at branchen reelt har været forkælet i de seneste år med tårnhøje belægningsprocenter og enorm søgning til den danske hovedstad. Men i kulissen står et spøgelse - et spøgelse, der handler om ekstremt overudbud.

I løbet af de næste 3 år vil det centrale København blive oversvømmet med 7600 nye hotelværelser. I dag er der 16.000, så det bliver voldsomt, når kapaciteten på kort tid øges med 47 pct.

Prisfald på 10-20%

"Vi har hele tiden været beredt på, at der ville komme et stort tilvækstboom af hotelværelser. Vi er forberedte på den magtkamp, der kommer. Udbuddet vil være markant større end efterspørgslen i en kortere periode. I den periode vil der være hårdere kamp om kunderne, og kunderne vil få bedre priser," forklarer Karim Nielsen. Karim Nielsen regner med, at belægningsprocenten vil gå ned med 10 pct., når overkapaciteten ruller sig ud, og det vil sandsynligvis føre til prisfald på overnatning i størrelsesordenen 10-20 pct. (Kilde: Børsen)

Se mere om Brøchner Hotels


?