14.12.2017Møde & Event News

Hoteller indtager tomme kontorer

Det store hotelboom i Danmark gør kontorer til hotelværelser. Som alternativ til nybyggeri.

Danmark har ikke haft så få tomme kontorer i over 8 år, og det skyldes ikke kun øget beskæftigelse og omdannelse til boliger i de større byer, men også store hotelprojekter i København og Aarhus.

"Danmark oplever et kraftigt hotelboom i disse år, især i landets 2 største byer. Flere nye hotelprojekter er dog ikke nybyggeri, men konvertering af kontorer, og det kan godt mærkes på statistikkerne, når for eksempel Wakeup-kæden omdanner 9.000 kvm hidtidige kontorlokaler i Aarhus til lavprishotel, siger Jan Nickelsen, Aarhus-direktør i mæglervirksomheden Colliers International med 5 danske afdelinger.

CitizenM rykker ind

Wakeup-hotellet åbnede tidligere i år i kontorlokaler, som før blev brugt af Aarhus Oliefabrik. Desuden er byens tidligere hovedbibliotek ved at blive omdannet til overnatningssted. I København er håndværkere i fuld gang med at forvandle det kendte Dagmarhus-kontorkompleks ved Rådhuspladsen til hotel under den hollandske CitizenM-kæde (foto).

"Før var mange virksomheder tilbageholdne med at anskaffe større lokaler og dermed få højere udgifter, men nu ser vi stærkere tiltro til fremtiden med flere flytninger og mere nybyggeri. Der er også blevet kamp om de kloge hoveder, og det øger interessen for lokaler i ordentlig kvalitet og med god beliggenhed, tæt på infrastruktur," siger Jan Nickelsen fra Colliers International. (Kilde: Byens Ejendom)

Se mere om Colliers International


?