29.04.2019Møde & Event News

Hoteller lækker pas- og kontonumre

Der udsendes stadig bookingkoder via ikke-krypterede emails. Det gør gæstens personlige oplysninger nemme at hacke, fastslår ny rapport.

Hotellerne er ikke selv klar over, hvor nemt det er at lade personlige oplysninger komme i de forkerte hænder, fordi alt for mange hoteller stadig sender bookingkoder og ikke kryterede mails til gæsterne som bekræftelse på deres bookinger. Det er konklusionen i en ny rapport fra Symantec, som har gennemset over 1.500 hotel hjemmesider i 54 lande.

2/3 lækker ufrivilligt både pasnumre og kreditnumre

2 ud af 3 hoteller lækker detaljer om gæsterne, fastslår rapporten. Det vil sige navne, e-mail adresser, postadresser, mobilnumre, kreditkort detaljer og pasnumre. Disse informationer bliver tilgængelige for 3. part hjemmesider, annoncører og analysebureauer eksempelvis.

Når det er så nemt at få fat i de personlige oplysninger, skyldes det ifølge rapporten, at hotellernes kommunikation typisk indeholder en referencekode, som linker til booking informationerne og som ikke kræver login for at få adgang. 25% af hotellerne er heller ikke opmærksomme på at kryptere linket. Kilde: Mashable.

Se mere om rapporten


?