04.10.2021Møde & Event News

Hoteller må afvise gæster

Mangel på arbejdskraft begrænser produktionen på danske hoteller.

Danmarks hoteller og restauranter har netop kæmpet sig igennem coronakrisen, men nu står de nu med et nyt problem: De mangler arbejdskraft, og det gør det svært at imødekomme en ualmindelig stor efterspørgsel på hotelophold og middage i byen. Det skriver Finans.dk.

”Vi arbejder for at løbe det tabte hjem, men det er jo en udfordring, når vi som andre i hotelbranchen ikke kan få arbejdskraft nok,” siger Alexander Kølpin, der ejer Helenekilde Badehotel i Tisvilde og Hotel Sanders i København.

Hotellerne må ifølge Alexander Kølpin begrænse, hvad de tager ind af gæster for at sikre, at de kan skabe gode oplevelser af kvalitet. ”Det er hele tiden en afvejning,” siger han.

I september oplevede 82 procent af hotellerne og 65 procent af restauranter, cafeer og barer, at manglen på arbejdskraft begrænsede deres produktion. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

(Foto øverst: Hotel Sanders. Foto: Wonderful Copenhagen)

 


?