11.02.2019Møde & Event News

Hotellerne slår rekord

Det danske hotelmarked kom op på næsten 16 mio. hotelovernatninger sidste år. Men væksten er ulige fordelt over landet.

Det danske hotelmarked satte igen rekord i 2018. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som netop er blevet offentliggjort. Markedet nåede næsten 16 mio. hotelovernatninger, og det er cirka 450.000 flere end i 2017.

Succesen er ulige fordelt

Væksten kommer særligt fra lande som USA, Tyskland og Finland, mens briterne trækker i den anden retning. I HORESTA glæder man sig over, at erhvervets vækst er spredt ud på mange stærke markeder, hvilket gør det mindre udsat, når for eksempel Brexit-forhandlinger påvirker briternes rejse iver.

Der er dog store forskelle på tværs af landet: Mens det går godt i København og Syddanmark, så har Sjælland og Midtjylland oplevet fald i antallet af hotelovernatninger, mens antallet af overnatninger i Region Nordjylland er næsten uændret fra 2017 til 2018. Tallene fortæller ikke hele historien om et marked præget af hård konkurrence, og hvor det desværre ikke er alle, der kan glæde sig over høje belægningsprocenter”, siger formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen. Foto er fra Cabinn Hotel i Aalborg.

Udforringer lige om hjørnet

”Der er ingen tvivl om, at det københavnske hotelmarked går ind i en ny virkelighed i de kommende år. Markedet kommer til at opleve en stor kapacitetsvækst, og det vil uden tvivl betyde lavere belægningsgrader hos mange overnatningsvirksomheder. De mange hotelinvesteringer i København er en cadeau til de eksisterende aktører, som har været med til at drive hovedstadens hotelmarked til det, som vi ser i dag, og de nye værelser vil skabe forudsætningerne for, at byens turisme kan nå et helt nyt niveau”, lyder det fra Jens Zimmer Christensen.

Fakta

Antal hotelovernatninger i Danmark: 15,9 mio. Danske hotelovernatninger: 8,8 mio. (vækst på 2,3 pct. fra 2017 til 2018) Udenlandske hotelovernatninger: 7,1 mio. (vækst på 3,7 pct. fra 2017 til 2018). Kilde: HORESTA.

Se mere om HORESTA


?