07.12.2017Møde & Event News

Camping erstatter hotelovernatning

I takt med, at hytterne bliver mere luksuriøse, rykker flere og flere møder og business-tasker ind i hytter og ferieboliger.

Kæden First Camp i Sverige har over de senere år registreret en stigende tendens til, at business segmentet tager hytterne til sig ifm. møder og overnatninger. "Businessgæster står i dag for 20 % at forretningen i den svenske kæde," siger CEO i First Camp, Unni Åström, hvilket  bliver en positiv cirkel, når campingpladserne kan holde åbent i vinterhalvåret også.

For at imødekommer den nye efterspørgsel har First Camp renoveret 450 af sinf 850 hytter og lanceret en tjeneste, der gør det nemt at booke.

Øget tryk på konferencer - også i Danmark

Mats Gunnarsson, bookningansvarlig på campingresorten Ansia Resort i Lycksele har investeret i konferencelokaler for at lokke gæsterne til. "Vi tager imod op til 15 konferencegrupper hver uge," siger han."I dag stammer 60% af vores omsætning fra erhvervslivet. Især gæster, der behøver lange overnatningsforløb, foretrækker de billige hytter, hvor de selv kan stå for maden og parkere lige ved hytten. (Kilde: Besöksliv).

Også i Danmark er der et voksende marked for at kombinere hytteovernatning med mødefaciliteter. Både Danland og Danhostels landet har tendensen i årevis været så udpræget, at kursus, møde og konferencefaciliteter er integreret som en professionel del af lokaliteterne.

Se mere om Danland kurser og konferencer

Se mere om Danhostel kurser og konferencer


?