11.01.2021Møde & Event News

Øget hygiejneindsats og lempeligere afbestillingsregler er de to vigtigste kriterier, når danske mødeplanlæggere skal vælge et mødested til deres eksterne arrangementer.

Det viser den nye udgave af Mødebarometret, som er Kursuslex’ årlige analyse af danske virksomheders og organisationers forventninger til mødemarkedet. Analysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt mødeplanlæggere i virksomheder landet over.

Med mødeplanlæggernes store fokus på hygiejne og afbestillingsregler har coronapandemien sat sit tydelige aftryk på valget af mødefaciliteter. Tidligere var det nemlig kriterier som mødelokalernes standard og den personlige kontakt til mødestedets personale, der var de vigtigste, når mødeplanlæggerne skulle vælge faciliteter.

Øget hygiejneindsats i top
I den nye udgave af Mødebarometret siger 59 procent af mødeplanlæggerne, at øget hygiejneindsats og afspritning har ”afgørende betydning” for valg af mødested, mens 37 procent tillægger disse forhold ”stor betydning”.

Den øgede hygiejneindsats ligger dermed helt i top blandt 18 kriterier, som mødeplanlæggerne er blevet bedt om at vægte i analysen. På andenpladsen kommer lempelige afbestillingsregler, som 56 procent af mødeplanlæggerne tillægger afgørende betydning, mens 36 procent mener, at det har stor betydning.

På de næste pladser blandt de vigtigste kriterier finder man den personlige kontakt til de ansatte på mødestedet, lokalernes størrelse samt at mødestedets har procedurer på plads vedrørende gæsternes sikkerhed.

Indstillet på at betale ekstra
Mødebarometret viser også, at en stor del af mødeplanlæggerne er klar til at betale ekstra for mødepakkerne i 2021 som følge af mødestedets øgede omkostninger til eksempelvis rengøring, flere kvadratmeter pr. deltager og portionsanrettet mad.

Lidt over 40 procent af mødeplanlæggerne er indstillet på at betale 1-5 procent mere for mødepakkerne, mens 29 procent vil betale 6-10 procent mere, og næsten tre procent er klar til at betale 11-15 procent mere. Samtidig siger 28 procent, at de ikke er indstillet på at betale ekstra.


?