15.05.2018Møde & Event News

K.B. Hallen åbner 1. november

En helt ny hal til messer, konferencer, kultur og sport er snart klar med glasgavl, bedre akustik og flere loungeområder.

K.B. Hallen er under opførelse og forventes at stå færdig den 1. november 2018. Bygningen udbrændte i 2011 og genopstår nu i en designmæssigt flot version med akkustik fra Rambøll og design fra CCO Arkitekterne. Hallen skal bruges til musikkoncerter, sportsbegivenheder samt konferencer og messer.

K.B. Hallen forventes at fortsætte æraen som det sportslige og kulturelle kraftcenter det siden opførelsen i 1938 har været så kendt for. Bygherre har prioriteret at bygge en hal der har mange genkendelige træk fra den gamle hal. Det buede tag. Den omkringliggende akse på første sal. De stejle tribuner der bidrager til bowleeffekten.

Lydingeniørerne har sat deres præg

Vigtigt har det også været for K.B. at etablere de rette akustiske forhold. Oppe under det buede gennemhullede metalloft gemmer sig et utal af bemærkelsesværdige konstruktioner til gavn for lydregulering, dæmpning etc. Lydingeniører fra Rambøll står bag denne konstruktion, der på byggemøder betegnes ”abegrotten”.

Selve hallen bliver med sine fleksible tribuner multianvendelig og med en størrelse, der kan imødekomme flertallet af sportslige indendørsarrangementer. Det forventes, som tidligere, at der vil blive afholdt koncerter og her vil kapaciteten blive op til 4.900 tilskuere.

Loungeområder

I den fritsvævende akse på 1. sal etableres flere loungeområder og ligeledes er der her plads til et antal barer med mere. Hallen er formgivet efter tre grundprincipper: Buen, gavlen og skiven. Buen er det store samlende tag, som genskaber det ikoniske udtryk og giver sammenhæng med de bagvedliggende haller. Gavlen er den nye gavl ud mod Peter Bangs Vej, der i modsætning til den gamle hal bliver i glas med kig til hallens indre liv, der kan spejle sig i nærmiljøet. Selve hallen vil kunne skræddersys det enkelt arrangement, ligesom det moderne design og konstruktionen vil sikre en god oplevelse for de mange gæster. Kilde: Kjøbenhavns Boldklub samt CCO Artikterne.

Se mere om K.B. Hallen


?