19.04.2021Møde & Event News

Klar til møder og events igen

Med aftalen om at lempe forsamlingsforbuddet kan der igen komme gang i møde- og eventbranchen.

Aftalen mellem regeringen og et flertal af Folketingets partier om en gradvis genåbning og udfasning af forsamlingsforbuddet er godt nyt for møde- og eventbranchen, hvor man nu igen kan se frem til at afholde arrangementer.

Ifølge planen hæves det nuværende forsamlingsloft på fem personer indendørs allerede i morgen - den 21. april - til 10 personer.

Fra 6. maj må man være op til 25 personer indendørs, fra 21. maj hæves loftet til 50 personer, fra 11. juni til 100 personer, og 1. august afskaffes det ”lille forsamlingsforbud”, så man må samles op til 500 personer indendørs.

”Genåbningsplanen og den gradvise lempelse af forsamlingsforbuddet er en god nyhed for møde- og eventbranchen, som nu igen kan få gang i arrangementerne. Nu ser vi frem til, at det store forsamlingsloft for arrangementer med flere end 500 personer også bliver ophævet,” siger Olina Jægergaard, direktør i Kursuslex.

I professionelle rammer
I brancheorganisationerne for blandt andet hoteller vækker den nye aftale også glæde.

”Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen, som indeholder en række af de elementer, vi har efterlyst for at få gang i vores erhverv hurtigst muligt,”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

HORESTA efterlyser dog også en yderligere forhøjelse af forsamlingsloftet.

”Lige som man har et højere loft for organiserede aktiviteter udendørs, bør man også indføre et højere forsamlingsloft for indendørs aktiviteter i professionelle rammer, hvor vi har fuldt styr på sikkerheden. Samtidig er der hårdt brug for at få genindført det store forsamlingsloft på 500, så vi igen kan få gang i hele møde- og konferencemarkedet, der ligger helt underdrejet,” siger Katia K. Østergaard.

Forventer yderligere lempelser
Organisationen Dansk Erhverv glæder sig ligeledes over den fremrykkede plan om gradvis genåbning.

”Danskerne har opført sig ansvarligt, og derfor er det både godt og rigtigt, at der bliver genåbnet hurtigere end oprindeligt aftalt. Fortsætter smittetallene de positive takter, så forventer vi naturligvis, at der kommer nye aftaler, som vil mindske restriktionerne,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Dansk Industri (DI) udtrykker også tilfredshed med aftalen og peger på coronapassets betydning.

”Det er rigtig godt, at vi med coronapasset kan øge genåbningen og fremrykke aktiviteter, der ellers ville have været lukket i længere tid. Det er præcis sådan, vi skal bruge et coronapas, så det kommer danskerne til gavn,” siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.


?