11.06.2018Møde & Event News

Kloster nyt medlem hos Danhostel

Et klosteranlæg fra 1158 bliver nyt møde- og konferencested og kan nu findes under navnet "Danhostel Vitskøl Kloster".

Vitskøl Kloster i Himmerland 1 time fra Aalborg bliver medlem af Danhostel i denne uge. Klosteret med de historiske og velbevarede lokaler skal målrettes møde- og konferencegæster og harallerede  igennem flere år fungeret som ramme for kurser og videreuddannelse.I de kommende år har klostret desuden planer om at udnytte skoven og naturen omkring klostret bl.a. til at bygge shelters, hvor man kan overnatte.

Klosteranlægget, som er grundlagt i år1158, og er i dag et af Europas ældste og bedst bevarede. Stedet er en del af TAMU, som er en selvejende institution, der tilbyder arbejdsmarkedsuddannelser til unge mellem 18 og 30 år med sociale og personlige udfordringer.

Ny udddannelse inden for turisme og service

Med Danhostel Vitskøl Kloster har Danhostel nu 65 medlemmer. På Vitskøl Kloster tilbyder man i dag uddannelser indenfor bygningsservice, gartneri, jordbrug, kantine og rengøring, og man har planer om at udvide med endnu en uddannelse indenfor turisme og service. Og det er netop en af årsagerne til, at man har valgt at blive medlem af Danhostel kæden.

"Klostret har derudover en fantastisk beliggenhed i det smukke Himmerland og vil være med til, at Danhostel nu kan tilbyde vores gæster endnu et attraktivt overnatningssted i denne del af Danmark. At stedet samtidig med drives i TAMU regi, synes jeg er yderst interessant," siger Ole Andersen, direktør hos Danhostel. "Vi mangler i høj grad fagligt kvalificeret arbejdskraft i branchen i dag. Jeg ser derfor Vitskøl Kloster ikke kun som et venue for alle typer af virksomheder og institutioner, men også som en vigtig spiller i forhold til at uddanne ny arbejdskraft til branchen."

Se mere om Danhostel Vitskøl Kloster


?