30.08.2019Møde & Event News

Konference reducerer CO2 med 75%

Der skal lækkerier på bordet, hvis folks adfærd skal ændres. Den del har Madkastellet testet for nylig med bl.a. grøntsagstartar på menuen.

Vi bombarderes med rationelle argumenter for hvordan og hvorfor vi skal passe på klimaet og helbredet. Men menneskets adfærd er primært drevet af lyst, så hvordan skaber vi lækre madoplevelser, der er klimasmarte og sunde? Det serverede Madkastellet et bud på, da mere end 180 branchefolk mødtes ved en konferencen forleden.

Det visuelle styrer valget

Til årets PULS-konference var Madkastellet hentet ind som ekspert i madoplevelser og udfordrede gæsterne ved at servere bæredygtige bud på klassiske retter. Ramus Pors, ejer i og stifter af Madkastellet, siger: ”Du kan servere mad, der er nok så klimavenlig og sund, men hvis retterne ikke er genkendelige og tænderne ikke løber i vand, når du ser og smager dem, bliver maden jo valgt fra." De valgte retter og serveringer reducerede CO2 med 75% i forhold til alternativet.

Tartaren indeholdt kun grøntsager og svampe - og rilletten var lavet af dansk, FSK-mærket kulmule i stedet for eksempelvis svinekød. Maden - som i øvrigt også var økologisk - blev serveret i mundrette portioner. Det får gæsterne til at spise mindre samtidig med, at der skal langt mindre mad til, for at opsætningen ser indbydende ud, hvilket reducerer madspild markant.

Se mere om Madkastellet


?