17.12.2018Møde & Event News

Kultur- og mødested i Tunnelfabrikken

Nordhavns glemte tunnelfabrik er udset til at blive fremtidens kraftcenter for kulturliv, mødevirksomhed og fælleskaber.

Den blev bygget som støbehal for Øresundstunnelen. Siden har dent stået ubrugt hen. Nu er der planer om  at ombygge den 261 meter lange og op til 125 meter brede kæmpehal bruge den som et kæmpekulturhus med værksteder, atelierer, mødelokaler, spisesteder, studieboliger og alle mulige forskellige sports- og legefaciliteter.

Tunnelfabrikken bruges lige nu som opmagasinering af teaterkulisser og sejlbåde. Det nye forslag om Tunnelfabrikken kommer fra By & Havn – det offentlige selskab, der udvikler Københavns Kommunes udviklingsområder, og dermed ejer både hallen og alle de omkringliggende arealer i Ydre Nordhavn.

Grønne områder med plads til events

Men idéen er ikke, at kulturhuset skal skabes og drives med den kommunale pengekasse. Det skal derimod ske i et partnerskab mellem By & Havn og de private investorer. Præcis hvordan kultur, erhverv og alternative boliger så skal blandes på og omkring de tilbyggede etager under det 24 meter høje loft er det for tidligt at spå om,

Arealet omkring fabrikken skal være bynatur med aktivitetszoner og plads til events, men samtidig også rumme stille oaser. Kilde: Magasinet Kbh.

Se mere om Tunnelfabrikken


?