26.04.2019Møde & Event News

Kun én må hedde Babette

Hotelkæden Guldsmeden Hotels har tabt en retssag og må ikke længere bruge navnet Bar'bette til en af sine hotelrestauranter.

Hotelkæden Guldsmeden Hotels måtte en tur i Sø- og Handelsretten, foranlediget af den danske Restaurant Babette i Vordingborg. Her ønskede man ikke, at hotelkæden brugte navnet "Bar'bette" til restauranten på Hotel Babette Guldsmeden, som er en af Guldsmedens hotelrestauranter (foto).

Restauranterne må ikke kunne forveksles

Restaurant Babette i Vordingborg fik medhold i Sø- og Handelsretten. Derfor skal Hotel Guldsmeden nu betale 30.000 kr. i erstatning for at have krænket Restaurant Babettes varemærke samt betale restaurantens sagsomkostninger på 21.740 kr. Ifølge Sø- og Handelsretten er der for stor lighed mellem ordene "Babette" og "Bar'bette" og dermed risiko for forveksling. Også selvom Guldsmedens "Bar'bette" ligger i København, og Restaurant Babette ligger i Vordingborg.

Blandt de første boutique-hoteller

Sandra og Marc Weinert åbnede i 1999 deres første Hotel Guldsmeden i Aarhus. Det var dengang et af Danmarks første boutique-hoteller. Siden har hotelparret udvidet massivt og har nu 5 hoteller i København samt hoteller i Aarhus, Reykjavik, Oslo og Berlin. Ægteparret Weinert har de seneste 10 år tjent over 100 mio. kr. gennem deres holdingselskab, Weinert Holding ApS, som primært rummer hotelaktiviteterne. Kilde: Finans.dk.

Se mere om Babette Guldsmeden


?